Рідкісне явище: на Харківщині вперше за чотири роки народилася трійня (фото, відео)

27.02.2024 18:13 Новини
Новонароджені разом із мамою Анастасією та лікарями / Фото: ХОВА Новонароджені разом із мамою Анастасією та лікарями / Фото: ХОВА

Наприкінці грудня у Харківській області народилася трійня. Це рідкісне явище, яке було останній раз зафіксовано у 2020 році. 

Про це повідомила заступниця начальника Харківської ОВА Олена Логвинова, пише «Слобідський край».

29 грудня 2023 року в одному з медзакладів Харкова вперше з 2020 року народилася трійня. Спочатку лікарі казали Анастасії та її чоловіку, що в родині з’явиться двійня, однак згодом виявилося, що народиться ціла трійня.

Дві дівчинки та хлопчик – Поліна, Міра та Микита – з'явилися на світ недоношеними на 31 тижні і мали вагу від 1300 до 1600 грамів.

Новонароджена трійня з Харкова

Новонароджені малята на руках у лікарів / Фото: ХОВА

У перші 10 днів життя немовлята отримували інтенсивну терапію у відділенні реанімації новонароджених. Згодом діти разом із мамою були переведені для лікування до відділення постреанімаційного догляду, де перебували 2 місяці.

На сьогоднішній день немовлята вже підросли, набрали вагу і перебувають вдома. Далі вони знаходитимуться під наглядом відділення катамнестичного моніторингу, де продовжать реабілітаційне лікування, необхідне для нормального розвитку недоношених дітей. 

Реанімація новонароджених

Малята проходять спеціальне лікування / Фото: ХОВА

Трійня – це дуже рідкісне явище. Породілля спостерігалася в нас впродовж всієї вагітності, яка була високого перинатального ризику. Ми її прооперували, виходили немовлят, і сьогодні вони вже пішли додому. Ми дуже раді й горді саме цим, – розповів медичний директор з перинатальної допомоги Харківської обласної клінічної лікарні Олександр Железняков

Варто зазначити, що, попри бойові дії та постійні обстріли, впродовж 2022 року в регіоні народилися 7 444 дитини, а у 2023 – 7 315.

Нагадаємо, з 15 по 21 лютого у Харкові народилося 66 дітей: 41 хлопчик та 25 дівчаток. Загалом з початку повномасштабної війни місто зустріло 4 392 новонароджених малюків.

Раніше ми писали, як найчастіше називали дітей у 2023 році. Зокрема, які найбільш поширені та найбільш оригінальні імена. 

Автор: Анна Хливнюк