Савинці: у громаді дітям передали тепле взуття та збирають тремпелі

10.02.2023 11:50 Новини
Савинська громада у Харківській області реалізує соціальні проєкти та активно співпрацює з волонтерами з різних міст України.

Тепле взуття від волонтерів з Дніпра

Громадська організація «За майбутнє України» з Дніпра передала дітям Савинської громади 220 пар взуття від 28 до 40 розміру. Це дутики, уги, повстяні чобітки для хлопчиків та дівчаток. Начальник Савинської селищної військової адміністрації Оксана Супрун розповіла медіа “Слобідський край”, що вони давно співпрацюють з дніпрянами. 

– Дніпряни багато допомагають дітям. Керівник організації, пані Олена, психолог, каже, що зараз у них дуже часто просять саме тепле взуття для дітей. Тож вони вирішили, що наша громада також має потребу у взутті для дітей – і не помилилися, за що ми їм дуже вдячні. На території громади ще не відкрилися ринки, магазини, де можна було б це придбати. Та й не всі родини мають кошти, – розповіла Оксана Супрун. 

Взуття вже передали у Морозівський старостинський округ, Вишнівський, Веселівський, Залиманський округи та селище Савинці. Через школи у громаді його вже дають дітям пільгових категорій.

Взуття з Дніпра

Тремпелі для соціальної шафи

Жителів Савинської громади просять приносити у музичну школу тремпелі, так харків'яни називають вішалки для одягу. За словами начальника Савинської селищної військової адміністрації Оксани Супрун, волонтери привозять чимало одягу для жителів громади. В цьому є потреба, бо багато хто втратив майно. Речі складають у ящики, що не зовсім зручно. Іноді люди соромляться ритися в речах. 

– Зараз реалізуємо проєкт соціальної шафи. Виділили окрему кімнату біля Пункту Незламності, зараз її обладнують шафами. Там на тремпелях ми й будемо розвішувати речі. Щоб людям було комфортно, і вони почували себе приємно, як у магазині. Кожен день кожен житель може прийти та вибрати собі декілька речей. Тремпелів уже зібрали багато – місцеві приносять по декілька, а наші партнери, балаклійська ГО «Бажаємо миру», дали величезний ящик однакових вішалок. Моя подруга з Балаклії, вона родом із Савинців, передала 120 тремпелів. Приємно, що люди відгукуються, що ми можемо дарувати одне одному позитивні емоції в складний час, – розповідає Оксана Супрун.

Нагадаємо, що у Савинській громаді пошкоджені три навчальні заклади, а "директор школи" з Савинців постане перед судом.

Нагадаємо також, що у Савинській громаді 108 домоволодінь знищено під фундамент.

Про головні новини Савинці та інших населених пунктів громади читайте на нашому сайті.

Автор: Марія Іващенко