Скільки грошей отримують громади Харківщини від «Укргазвидобування»: подробиці

21.06.2023 10:07 Новини

До бюджету Харківської області та місцевих територіальних громад нараховано 243,48 мільйона гривень рентних платежів. З них бюджети громад отримають 146,1 мільйона гривень.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на пресслужбу АТ «Укргазвидобування».

Як ідеться у повідомленні, до бюджету Харківської області та бюджетів місцевих територіальних громад було нараховано 243,48 мільйона гривень рентних платежів від виробничої діяльності АТ «Укргазвидобування», яке входить до групи «Нафтогаз».

Зокрема, бюджети територіальних громад Харківщини, в яких веде свою виробничу діяльність «Укргазвидобування», отримають 146,1 мільйона гривень, а обласний бюджет – 97,4 мільйона гривень рентних нарахувань.

Нижче представлено Топ-5 громад за кількістю отриманої ренти за 5 місяців 2023 року:

  1. Донецька селищна ТГ Ізюмського району – 34,5 мільйона гривень;
  2. Старовірівська сільська ТГ Красноградського району – 27,2 мільйона гривень;
  3. Красноградська міська ТГ Красноградського району – 11,4 мільйона гривень;
  4. Балаклійська міська ТГ Ізюмського району – 10,3 мільйона гривень;
  5. Кегичівська селищна ТГ Красноградського району – 9,5 мільйона гривень.

Загальна сума спрямованої рентної плати до зведеного бюджету країни від діяльності АТ «Укргазвидобування» з початку року складає 10,1 мільярда гривень. З них 5 % – тобто 505,7 мільйона гривень – надійде до бюджетів місцевого та обласного рівнів в 11-ти регіонах, на території яких компанія здійснює видобування вуглеводнів.

Нагадаємо, газівники відновили пошкоджені обстрілами газопроводи у двох районах Харківської області. 

Нагадаємо також, нещодавно у Краснокутській громаді через ворожий удар по об’єкту нафтогазової інфраструктури і пожежу, яка виникла внаслідок цього, відбулися шкідливі викиди. 20 червня Краснокутська селищна рада оприлюднила результати лабораторних досліджень атмосферного повітря.

Автор: Владислава Ткаченко