Трагедія у Харкові: на руїнах знищеного «Епіцентру» знайшли ДНК 12-річної дівчинки

26.05.2024 17:40 Новини
Рятувальники на місці влучання у Харкові / Фото: ДСНС Харківщини Рятувальники на місці влучання у Харкові / Фото: ДСНС Харківщини

У Харкові триває ідентифікація загиблих унаслідок авіаційного удару по гіпермаркету «Епіцентр», який стався 25 травня.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на Поліцію Харківщини та начальника Слідчого управління ГУ Нацполіції Харківщини Сергія Болвінова.

Станом на зараз вдалося ідентифікувати 10 з 14 загиблих. Лише двох із них вдалося опізнати на місці, інших вісьмох фахівці встановили лише після аналізу ДНК. Особи ще чотирьох загиблих досі залишаються невідомими.

Восьмеро людей вважаються зниклими безвісти. Загальна кількість постраждалих складає 44 людини, з яких 14 жінок і 30 чоловіків.

– На місці працюють і службові собаки – саме завдяки одній із них щойно виявили ще два фрагменти тіл. Пошуки продовжуються, повідомив близько 17:00 Сергій Болвінов.

 Загиблі унаслідок авіаудару по гіпермаркету у Харкові

Фрагменти двох тіл, знайдених на місці обстрілу у Харкові / Фото: Сергій Болвінов

Серед загиблих опинилася 12-річна дівчинка, яка також перебувала у гіпермаркеті в день трагедії. Також зі згарища були вилучені фрагменти інших тіл. Наразі розбір завалів продовжується, а на місці працюють 200 рятувальників та 17 одиниць техніки.

Нагадаємо, на місці обстрілу розгорнуто роботу штабу слідчого управління поліції та криміналістична лабораторія. Криміналісти відібрали вже 15 зразків ДНК у родичів загиблих.

Усі, хто втратив зв’язок з близькими, можуть звернутися за телефонами поліції +380934943162 або 102.