У Харкові на Пушкінській не залишилося муралів із зображеннями поета

24.10.2023 23:33 Новини
Поки що на місці колишніх муралів просто свіжозафарбовані стіни Поки що на місці колишніх муралів просто свіжозафарбовані стіни
Депушкінізація Харкова триває.

Як повідомляє «Слобідський край», більше на вулиці Пушкінській немає муралів із зображенням російського поета. Стрітартерка Діна Чмуж днями замалювала два останніх. Поки що на місці колишніх муралів просто свіжозафарбовані стіни, повідомляє громадська організація «Деколонізація. Україна».

– Тепер лишилося демонтувати два барельєфи на станції метро «Пушкінська», перейменувати саму станцію і також вулицю, – вважає співзасновник проєкту «Деколонізація.Україна» Вадим Поздняков. 

Він також повідомив, що у центрі Харкова з фасаду ресторану грузинської кухні 24 жовтня зняли російськомовну вивіску. За його словами, до власників ресторану неодноразово зверталися з вимогами змінити вивіску на українську. Тільки після резонансу заклад було дерусифіковано. Власники обіцяють нову вивіску впродовж 1-2 тижнів.

Нагадаємо, у Харкові пройшли громадські обговорення щодо перейменування залізничної станції «Харків-Балашовський», ініційоване АТ «Укрзалізниця». А у Чкаловській громаді чекають на перейменування селище Чкаловське та село Коробочкине

Більше новин Харків читайте на нашому сайті.

Автор: Дмитро Саломанка