Уночі загарбники випустили більше 10 ракет по Харківщині – ХОВА

15.08.2022 08:54 Новини
Фото: Генеральний Штаб ЗСУ, Харківська обласна прокуратура Фото: Генеральний Штаб ЗСУ, Харківська обласна прокуратура
15 серпня начальник ХОВА Олег Синєгубов повідомив про ситуацію в Харківській області.

Учергове Харків та Харківська область зазнають інтенсивних обстрілів окупантів. Цієї ночі, близько 3:00, росіяни випустили більше 10 ракет з території бєлгорода. У Харкові пошкоджено будівлю підприємства в Слобідському районі.  

Щодо області, то там кілька ракет влучили в Мерефі о 3:20. У місті зазнали пошкоджень об'єкт інфраструктури, промислова будівля та церква. Унаслідок влучання боєприпасів на місці події утворилося дві воронки діаметром 4 та 6 метрів. Попередньо, рашисти використовували ракети типу С-300, також з території бєлгородської області. 

Ще одна ракета влучила на територію Чугуєва. Наразі всі деталі щодо цього з'ясовують правоохоронці. Олег Синєгубов повідомляє, що решта російських ракет до запланованих цілей не дісталася. 
Загалом протягом доби ворог обстрілював населені пункти Харківського, Чугуївського, Богодухівського та Ізюмського районів області. В зазначених районах пошкоджені приватні будинки, господарчі споруди, промислові об'єкти, а також об'єкти інфраструктури. Так, у Золочеві зазнало руйнувань приміщення закладу освіти.

Загальна кількість постраждалих за добу:
З пораненнями госпіталізували 3 цивільних: 83-річну жінку в Богодухівському районі, 29-річного чоловіка в Ізюмському та 48-річну жінку в Чугуївському районі.  

А на лінії зіткнення продовжуються активні бойові дії. Минулої доби агресор завдав авіаційних ударів біля Ртищівки та Верхнього Салтова. Обстрілював з танків та реактивної артилерії райони населених пунктів Світличне, Шаповалівка, Прудянка, Дементіївка, Питомник, Великі Проходи, Руські Тишки, Перемога, Верхній Салтів, Гусарівка, Базаліївка, Стара Гнилиця та Протопопівка.

«Ворог намагався наступати в напрямку Тихоцьке – Долина, але відступив під вогнем наших захисників з втратами», – розповів начальник ХОВА.