Ворог веде масований обстріл населених пунктів Харківщини. Серед жертв є діти

21.07.2022 09:58 Новини
Фото: ДСНС України у Харківській області Фото: ДСНС України у Харківській області
21 липня голова ХОВА Олег Синєгубов повідомив про ситуацію в Харківській області.

Росіяни вчергове завдали ударів по території Чугуївського району, де минулої доби було зруйновано частину будівлі комунального підприємства. За попередньою інформацією, постраждалих немає.

Масованих обстрілів зазнали й інші населені пункти Харківської області, а саме Богодухівського та Ізюмського районів. У зазначених районах пошкоджено житлові будинки, господарчі споруди, там же виникали займання через влучання ворожих снарядів.

З особливим завзяттям рашисти ведуть обстріли полів із стиглою пшеницею, внаслідок чого постійно спалахують пожежі та знищується урожай. Минулої доби горіли поля на теренах Чугуївського та Богодухівського районів. Крім того, від обстрілів у Золочівській громаді спалахнули одразу два поля на загальній площі 60 гектарів. На місці події працювали рятувальники спільно з аграріями, завдяки яким вогонь не поширився ще на 66 гектарів пшениці.
За оновленою інформацією, загальна площа знищених ворогом посівів на Харківщині складає вже понад 130 гектарів.

Нагадаємо, що 20 липня агресор здійснив обстріл мирного населення одного з районів Харкова.

Загальна кількість постраждалих за добу:

У Харківській області – 4, а саме в Богодухівському районі загинув 72-річний чоловік. У Харкові – 3, серед жертв 13-річний хлопчик. Усього поранень дістали 11 осіб: серед них троє в Харкові, в тому числі дівчинка 15 років, сестра загиблого 13-річного хлопця. В Чугуївському районі – 5, у Богодухівському – 2, в Ізюмському – 1.

На Харківському напрямку продовжуються активні бойові дії. Так, за добу російська армія декілька разів обстрілювала зі ствольної та реактивної артилерії населені пункти нашого регіону. А саме: Мосьпанове, Петрівку, Руські Тишки, Базаліївку, Печеніги, Циркуни, Питомник, Дементіївку, Коробочкине, Прудянку та інші.

«Противник безуспішно намагався просунутися в напрямку селища Питомник. Наші захисники надійно тримають свої позиції та зупиняють усі спроби ворога йти вперед», –  розповів Олег Синєгубов.

Автор: Юлія Гнатченко