Ворог здійснив масований обстріл житлових районів на Харківщині

05.08.2022 09:47 Новини
Фото: Сергій Болвінов, Харківська обласна прокуратура Фото: Сергій Болвінов, Харківська обласна прокуратура
5 серпня начальник ХОВА Олег Синєгубов повідомив про ситуацію в Харківській області.

Уночі з 4 на 5 серпня росіяни завдали масованого обстрілу з РСЗВ «Смерч» (касетними снарядами) по трьох районах Харкова, а саме: Шевченківському, Індустріальному та Салтівському. Унаслідок події під ударом опинилися житлові будинки, магазини, ринок, у багатьох будинках пошкоджено шибки. Крім того, постраждало приміщення одного із закладів освіти, а також дитячі майданчики.
Піротехнічні підрозділи працюють над вилученням снарядів, що не розірвались.

 
Повідомляється, що з пораненнями різного ступеня тяжкості госпіталізовано трьох осіб: двоє чоловіків 26 та 38 років, а також 46-річна жінка. Усі постраждалі на момент обстрілу знаходилися на вулиці. Наразі стан одного з чоловіків стабільно тяжкий, він перебуває в реанімації. Стан усіх інших – середньої тяжкості.

«Павлове Поле – район, де немає жодної військової інфраструктури. Це черговий акт знищення харків'ян та їх залякування. Дотримуйтесь правила двох стін, якщо ви вдома. Якщо в укриттях – не залишайте їх», – закликає жителів Харкова мер міста Ігор Терехов.




Минулої доби під ворожий вогонь також потрапили населені пункти Харківського, Ізюмського, Богодухівського та Чугуївського районів області. Так, рашисти випустили 4 ракети по місту Чугуїв. Три ракети влучили по відкритій території приватного домоволодіння та ще одна впала поряд.
За даними обласного центру екстреної медичної допомоги, жертв та постраждалих на території Харківської області не було.  

Про ситуацію на лінії зіткнення:

«Наші захисники звільнили від окупантів та взяли під повний контроль село Дмитрівка в Ізюмському районі. При цьому вони ліквідували багато техніки та піхоти противника. Наразі ЗСУ займають вигідні рубежі та укріпили власні позиції. Деталі – згодом», – розповів начальник ХОВА.

Також він додав, що росіяни намагалися прорвати оборону ЗСУ поблизу Гусарівки Ізюмського району, але цей намір закінчився поразкою, а загарбники відступили з втратами. Загалом на Харківському напрямку агресор обстрілював з артилерії різних типів райони населених пунктів Харків, Борщова, Коробочкине, Великі Проходи, Руські Тишки, Старий Салтів, Пришиб, Циркуни, Мосьпанове, Безруки.

Автор: Юлія Гнатченко