За реконструкцію Харкова візьметься відомий британський архітектор

12.04.2022 18:25 Новини
12 квітня Харківська міськрада разом з Міністерством розвитку громад та територій України обговорили плани реконструкції Харкова після війни.

Як повідомляють у Харківській міській раді, 12 квітня мер міста Ігор Терехов наголосив на тому, що великої уваги заслуговує відновлення об'єктів соціальної сфери. А для того, аби в майбутньому місто було готовим до надзвичайних подій, – необхідно будувати дахові котельні та робити скважини. За словами мера, не можна будувати “коробки”. Післявоєнний Харків має бути різноманітним та цікавим – кожен район має бути оригінальним. Крім того, у реконструкції не можна забувати про архітектурні традиції, притаманні Харкову.

– Ми завжди славилися бекетівськими будинками. Нам потрібно подивитися на відновлення міста на багато кроків уперед, на 30 років уперед, щоб створити унікальні споруди, враховуючи наші особливості та ментальність, – зазначив Ігор Терехов.

У відновленні міста будуть допомагати не тільки харків'яни, а й відомий британський архітектор Норман Роберт Фостер.  Він лауреат Імператорської та Прітцкерівської премій. Норман Фостер тісно пов'язаний з розвитком архітектури в стилі «хай-тек» та раннім впровадженням енергоефективних будівельних технологій. Його архітектурне бюро «Foster+Partners» було засноване в 1967 році. У своїх роботах він використовує розмаїття скла та металу, їм притаманні масштабні відкриті простори та багатофункціональність. Він спроєктував будівлю банку HSBC у Гонконгу, найвищий міст у світі –Віадук Мійо на півдні Франції та працював над дизайном штаб-квартири «Apple» – «Apple Park» у Каліфорнії.

Автор: Анастасія Хушану