За рік з Харківщини евакуювали понад 700 маломобільних та людей з інвалідністю

17.03.2023 12:19 Новини
Джерело: Facebook Юрій Шпарага Джерело: Facebook Юрій Шпарага

16 березня з небезпечних населених пунктів Харківської області евакуювали 50 маломобільних осіб.

Як повідомили кореспондентці медіа «Слобідський край» у Департаменті соціального захисту населення ХОВА, у 2022 році з небезпечних населених пунктів Харківської області евакуювали 544 осіб з інвалідністю. Вже у січні-лютому 2023 року ще 118 осіб було евакуйовано. А 16 березня з районів, що перебувають під постійними обстрілами, евакуювали ще 50 маломобільних жителів

– Знову вокзал. Маломобільні громадяни з населених пунктів Харківщини, які постійно обстрілює ворог. Їхнє житло зруйновано. На захід, у безпечні місця України. А ми залишаємось та далі працюємо на Перемогу тут, у Харківській області, – написав у Facebook  директор Департаменту соціального захисту населення ХОВА Юрій Шпарага.

Евакуація осіб з інвалідністю на Харківщині

Джерело: Facebook Юрій Шпарага

Маломобільних та людей з інвалідністю евакуюють у більш безпечні місця України. Там їм надають безплатне житло та гуманітарну допомогу.

Раніше ми писали, де можна отримати безоплатну реабілітаційну допомогу на Харківщині. 

Нагадаємо, на час дії воєнного стану сімейні лікарі у медзакладах Харківської області мають приймати мешканців та ВПО без укладеної декларації. Пацієнти можуть зробити базові аналізи, а також отримати обстеження у вузькопрофільних спеціалістів для встановлення діагнозу чи призначення лікування безплатно.

Також ми писали, яке безоплатне лікування можуть отримати онкохворі в Харківській області.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Анастасія Хушану