Як за три місяці змінилася окружна дорога поблизу Пісочина та Безлюдівки. Фото

02.06.2021 13:07 Область Online
У Службі автомобільних доріг Харківської області показали, на якій стадії зараз ремонт об’їзної дороги за маршрутом Пісочин – П'ятихатки – Рогань – Безлюдівка.

Як повідомляють у САД, підрядники на харківській окружній дорозі працюють цілодобово. Трохи менше ніж за три місяці дорожники відфрезерували 46,2 км старого шару покриття та заасфальтували 30,7 км у вирівнюючому першому шарі.

Читайте також: Дорожники показали, як просувається ремонт траси Київ – Харків – Довжанський на Харківщині. Фото

Так, на ділянці від Пісочина до Роганського житлового масиву вже влаштовано 22,5 км у першому шарі та 13,5 км у другому. А на під’їзді до аеропорту «Харків» від Роганського житлового масиву до Безлюдівки вже зроблено 8,2 км покриття у першому та 5,8 км у другому шарах. Задля ув’язки дорожнього одягу між шарами асфальтобетону дорожники також улаштовують композитну арматуру – вже зроблено 8,6 тисячі кв. м.харківська окружна

Окрім цього, відфрезеровано 32,5 км старого покриття на ділянці від Пісочина до Роганського житлового масиву та 13,7 км – від Роганського житлового масиву до Безлюдівки.

Наразі на ділянці дороги Київ – Харків – Довжанський, яка входить до складу об’їзної, підрядниками виконуються роботи з влаштування вирівнюючого шару з використанням георешітки в асфальтобетоні на ділянці між рестораном «Баден-Баден» і поворотом до метро «Перемога» на Олексіївці км 486 – км 488, фрезерування старого шару покриття км 482 (з боку естакади в бік авторинку «ЛОСК»), а також роботи з посилення дорожнього одягу на км 487 та км 506.

Довідка. Харківська об’їзна дорога складається з відрізків 5 доріг загальною протяжністю 82 км. Загалом у рамках президентської програми «Велике будівництво» на 58 кілометрах окружної дороги Пісочин – П'ятихатки – Рогань –Безлюдівка повністю оновлять покриття, встановлять нові автомобільні знаки, зроблять нову розмітку та узбіччя. Вартість проєкту – 1,8 мільярда гривень, термін виконання – 2 роки.

 

Автор: Юлія Шматченко