Богодухівська громада проводить опитування щодо перейменування вулиць

11.10.2022 12:05 Область Online
У Богодухівській громаді Харківської області позбудуться всіх топонімів, які можуть бути пов’язані з російською федерацією чи СРСР.

Як повідомили у пресслужбі громади, для розгляду цього питання створено робочу групу.

– Громаді необхідно раз і назавжди завершити процес дерусифікації, прибрати ворожі топоніми з карти громади, тим самим припинити культурологічну пропаганду країни-агресора, – сказав голова робочої групи Рамаз Гамбарашвілі. 

Усі мешканці громади можуть долучитися до обговорювання та запропонувати свої назви вулиць, провулків, площ тощо. Листи зі своїми пропозиціями треба надіслати на електронну пошту [email protected] чи принести у паперовій формі у приймальню міської ради або старости. Коментарі в соцмережах не будуть братися до уваги.

Опитування буде тривати до 31 жовтня. До 10 листопада буде проведене рейтингове голосування щодо запропонованих назв, результати якого оприлюднять на сайті міської ради та на її офіційній сторінці у Фейсбук. Потім проєкт рішення про перейменування внесуть на розгляд засідання виконавчого комітету міської ради.

Подивитися перелік топонімів, які підлягають перейменуванню у Богодухівській громаді, можна тут.

Нагадаємо, опитування місцевих мешканців щодо перейменування вулиць уже стартували у Коломацькій та Краснокутській громадах Харківської області.

Автор: Галина Гришко