єВідновлення: спростили отримання компенсації на окупованих та прифронтових територіях

04.06.2024 18:38 Область Online

Парламент підтримав законопроєкт про спрощення процедури отримання компенсації за знищене майно на окупованих та прифронтових територіях.

Про це пише «Слобідський край» з посиланням на очільника ХОВА Олега Синєгубова.

Законопроєкт стосується тих українців, які фізично не можуть надати докази пошкодження їхніх будинків чи іншого майна внаслідок бойових дій.

Власник майна зможе подати заяву на отримання компенсацій без фото- чи відеофіксації пошкодження, а також без огляду комісії. Ключові умови – майно знаходиться на території ведення активних бойових дій або ж населені пункти перебувають під окупацією.

– Відновлюємо справедливість для жителів окупованих росією територій або мешканців тих населених пунктів, де ведуться активні бойові дії. Цього рішення чекають тисячі жителів Харківщини, які не можуть потрапити додому для збору всіх необхідних документів, – написав очільник ХОВА.

Нагадаємо, що будинок жителя Ізюма зазнав серйозних руйнувань на початку збройної аграсії рф. Від сертифіката на придбання нового житла чоловік відмовився, бо вирішив жити вдома. За рахунок коштів за програмою «єВідновлення» на сьогодні йому вдалося відновити хату на 70 %.

Також нагадаємо, що ізюмчанка, яку війна залишила без хати, запросила на входини.

Автор: Валерія Ткаленко