Форма навчання у школах Харківщини буде залежати від військової обстановки

23.07.2022 18:00 Область Online
Рішення щодо формату навчання в школах Харківщини буде прийматися ближче до початку навчального року і буде залежати від безпекової ситуації в області.

Про це розповів голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов на брифінгу для українських та міжнародних журналістів.

У Харківській області наразі близько 300 закладів освіти перебувають на окупованих територіях. 17 шкіл повністю знищені, а майже 200 мають пошкодження різного характеру. З 24 закладів вищої освіти в Харківській області 21 мають пошкодження. Лише 64 навчальні заклади мають укриття, які відповідають умовам безпеки.

— Час польоту ракети з передмістя російського Бєлгорода складає 30-40 секунд. Тобто за 30 секунд ми маємо всіх дітей спустити в укриття. Ми проводили відповідні тренування, у нас ішло на це максимум 5 хвилин, – розповів Олег Синєгубов.

Ракета може зруйнувати будівлю повністю аж до підвального приміщення.

— Тому рішення щодо навчального процесу будемо приймати ближче до початку навчального року, виключно враховуючи ту військову обстановку, яку будемо мати на той час, – підкреслив голова ХОВА.