Лед-лампи, «Гвардія наступу» та перспективи «Барабашово»: підсумки тижня на Харківщині

19.02.2023 18:00 Область Online
Головні події Харківської області за тиждень 13–19 лютого.

З 30 січня у Харківській області стартувала нова програма енергозбереження для населення. Жителі регіону можуть замінити старі лампи розжарювання на більш енергоощадні LED-лампи. Згідно з програмою енергозбереження, яку ініціював Президент України Володимир Зеленський, кожен повнолітній українець може обміняти до 5 ламп розжарювання на нові енергоощадні. Як зазначила заступниця начальника Харківської ОВА Віта Ковальська, на 13 лютого  жителі Харківської області отримали 173 092 такі LED-лампи.

У Харківській області триває набір до восьми штурмових бригад, що формуються у структурі Міністерства внутрішніх справ України. Станом на 10 лютого в Україні оформили близько 7 тисяч заяв на вступ до «Гвардії наступу». У Харківській області – близько 300.

Існуванню ринку «Барабашово» в Харкові нічого не загрожує. Після перебудови він існуватиме в сучасному та комфортабельному вигляді. Так у Харківській міській раді прокоментували публікації в деяких ЗМІ про знищення ринку «Барабашово».   Водночас там буде створено науковий парк. Також у тому районі планують побудувати нові мікрорайони з багатоквартирними будинками, громадськими просторами та сучасною набережною. 

Перейменування Первомайського: науковці з Харкова схвалили всі запропоновані варіанти. Первомайська міська рада Харківської області отримала відповідь від Харківського національного педагогічного університету ім. Сковороди щодо зміни назви міста Первомайський. Мовознавці зауважують, що в процесі надання нових і відновлення історичних назв географічних об’єктів необхідно керуватися низкою критеріїв.  

У передмісті Харкова селищний голова «заробляв» на фіктивному утепленні фасадів. До складу злочинної групи входили двоє місцевих мешканців, які займалися будівельним бізнесом, а організатором та керівником зловмисників був селищний голова одного з елітних населених пунктів, що межують з Харковом

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.

 

Автор: Інна Можейко