На деокупованій Харківщині знайшли російські підручники з пропагандою

27.10.2022 19:21 Область Online
У Харківській області прокуратура виявила цілий склад підручників, які окупанти планували запровадити в школах на окупованих українських територіях.

Як повідомили у пресслужбі Харківської прокуратури, підручники зберігалися у приміщенні, яке окупанти облаштували як «адміністрацію» Борової.

Загалом правоохоронці знайшли близько ста підручників, серед яких історія рф, російська мова, суспільствознавство з кремлівською символікою на обкладинці тощо.

«Повсюди — російська пропаганда для дітей. Наприклад, у підручнику з історії написано про «великое воссоединение Крыма с РФ» та про «крупнейший проект — строительство Крымского моста». Крім того, не оминули автори книжок і визнання РФ незаконних «ДНР» та «ЛНР» у лютому 2022 року. Навіть у підручнику з основ безпеки життєдіяльності, за яким дітей вчать правилам пожежної безпеки та основам охорони здоров‘я, росіяни пишуть, що події 2014 року в Україні — це прояв екстремізму та тероризму», – повідомили в прокуратурі. 

Підручники будуть використані як речові докази в кримінальних провадженнях за фактами колабораційної діяльності та геноциду.