На Харківщині 21 громада отримала нові шкільні автобуси. Відео, Фото

26.11.2021 15:24 Область Online
Співфінансування громад Харківської області у придбанні шкільних автобусів склало від 10 до 30 %.

26 листопада 21 громада Харківщини отримала нові шкільні автобуси. Ключі від транспорту та сертифікати передали представникам громад голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко і народний депутат України Євген Пивоваров.

За даними ХОДА, придбати нові автобуси стало можливим завдяки співфінансуванню громад та державній субвенції. Частина співфінансування з бюджетів громад складає від 10 % до 30 %. 

Читайте також: Тетяна Єгорова-Луценко: обласна програма економічного розвитку має виконуватися в більшому обсязі

– Сьогодні 21 новий шкільний автобус поїде до громад. І вже сьогодні ми разом повинні спланувати нашу подальшу роботу, щоб місцеві бюджети та обласний бюджет на наступний рік були сформовані виключно в інтересах людей, щоб нам упродовж року вдалося реалізувати чимало важливих проєктів, – наголосила Тетяна Єгорова-Луценко.

Отримали нові шкількі автобуси такі громади, як: Пісочинська, Новопокровська, Малинівська, Нововодолазька, Первомайська, Валківська, Барвінківська, Дворічанська, Петропавлівська, Старовірівська, Лозівська, Липецька, Вовчанська, Зміївська, Борівська, Оскільська, Богодухівська, Кегичівська, Краснокутська, Шевченківська та Кіндрашівська.

– Приємно, що в нас з'явився такий автобус. На жаль, це не покриває потреби нашої громади, тому в майбутьному плануємо докупити ще три такі автобуси, але вже за власний кошт, – розповів  «Слобідському краю» голова Старовірівської громади Микола Біндус.

Підкреслив важливість таких програм і народний депутат Євген Пивоваров.

– Стратегія розвитку – це передусім стратегія розвитку людського капіталу. Саме школа – перший заклад, який формує особистість. Держава розуміє, що потрібно вкладати в школу та освіту, щоб економіка була більш міцною та сильною. Це внесок у перспективу. Сьогодні будуються дороги, садочки, школи. Держава ефективно намагається сприяти цим процесам. Дякую головам територіальних громад за участь у реалізації цієї ініціативи у сфері освіти. Ми будемо і далі працювати, щоб наші діти отримували кращі умови, навчалися в комфортних школах, адже це є основою розвитку України, – зазначив Євген Пивоваров.

У минулому, 2020, році за кошти державної субвенції у співфінансуванні з місцевими бюджетами на Харківщині було закуплено 20 шкільних автобусів.

Автор: Микита Гузенко