На Харківщині СБУ повідомила про підозру двом представникам окупаційної влади

20.10.2022 17:39 Область Online
СБУ повідомила про підозру двом представникам окупаційної влади в селищі Чкаловське Чугуївського району Харківської області

Як повідомив речник УСБУ в Харківській області Владислав Абдула, 48-річний місцевий житель почав добровільно співпрацювати з ворогом одразу після окупації селища.

«З березня він обіймав посаду «голови об'єднаної громади», здійснюючи в інтересах ворога організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції у Чкаловському та ще дев'ятнадцяти прилеглих населених пунктах», – повідомив В. Абдула.

Ще один 42-річний чоловік виявив бажання стати «старостою» Чкаловського. Встановлено, що він брав активну участь у засіданнях окупаційної влади та збирав заяви від місцевих мешканців, роблячи вигляд «турботи» від російської влади. 

За інформацією Харківської обласної прокуратури, «старостою» став обраний у 2020 році голова Чкаловської селищної ради.

Співробітники СБУ затримали «старосту» Чкаловського після деокупації селища. «Голова громади» втік у росію ще на початку контрнаступу ЗСУ, його оголошено у розшук.

Обом зловмисникам повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Такий злочин карається позбавленням волі на строк від 5 до 10 років.

Нагадаємо, у Харківській області викрили прихильницю «руського миру», яка під час окупації підтримувала дії країни-агресора та давала інтерв’ю російським засобам масової інформації.

Автор: Галина Гришко