Нічний обстріл Куп'янська та Чугуєва: є загиблі, серед поранених 17-річний хлопець

08.03.2024 06:58 Область Online

Уночі проти 8 березня військові рф обстріляли два міста у Харківській області. Наслідком атаки стали жертви серед цивільного населення, поранені та руйнування.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на очільника ХОВА Олег Синєгубова та Поліцію Харківської області.

Близько 23:00 7 березня російські військові атакували місто Куп’янськ, попередньо, з РСЗВ. Загинули двоє цивільних: чоловік та жінка, наразі їх дані встановлюються. З-під завалів будинку надзвичайники врятували одного чоловіка. Пошкоджень зазнали житлові будинки, зафіксовано загорання автомобіля. 

– Внаслідок обстрілів Куп'янська з-під завалів урятували чоловіка і вилучили тіло жінки. Ще один чоловік загинув у власній оселі після прямого влучання ворожого снаряда в будинок, – розповіли правоохоронці.

  • За оновленими даними станом на 8:40, з-під завалів у Куп'янську було врятовано 36-річного чоловіка. Загинули 64-річна жінка та 58-річний чоловік. З 22:14 по 23:00 у місті пролунала ціла серія обстрілів. 

За дві години, близько 00:50 8 березня, окупанти завдали удару по місту Чугуїв. Поранення отримали 17-річний юнак та 37-річний чоловік. Поліція інформує про трьох постраждалих. Усіх їх доставили до лікарні з осколковими пораненнями.

На місці обстрілу зафіксовані руйнування поруч з девʼятиповерховим житловим будинком, пошкоджені місцеві магазини, готель та близько 13 автомобілів.

Нагадаємо, уночі проти 7 березня російські військові атакували навчальний полігон ДСНС у селищі Малинівка Чугуївського району. Унаслідок влучання БПЛА була частково зруйнована адміністративна будівля, там же сталася пожежа. За даними ХОВА, окупанти використали щонайменше два «шахеди».

Окрім того, 7 березня оголосили примусову евакуацію дітей з 18 населених пунктів Великобурлуцької та Вільхуватської громад Куп'янського району. 

Автор: Анна Хливнюк