Ожеледиця та мокрий сніг: синоптики розповіли про зміни погоди на Харківщині

20.01.2022 17:30 Область Online
Фото: www.pravda.com.ua Фото: www.pravda.com.ua
На території Харківської області внаслідок змін в атмосферному фронті очікується хуртовина та ожеледиця.

Про зміни у погоді розповіли в Харківському регіональному центрі з гідрометеорології.

Хмарність, сніг та хуртовина — це наслідки зміни погоди в Харківській області. Так на 21 січня синоптики передбачають ожеледицю, опади та хмарну погоду. Також очікується південно-західний вітер із швидкістю 7—12 метрів за секунду з поривами до 15—20 м/с. Температура вночі коливатиметься у межах від 4 до 9 градусів морозу, а вдень триматиметься на позначці від 4° морозу до 1° тепла. 

Читайте також: Похолодання та ожеледиця: синоптики розповіли про зміни у погоді на Харківщині

Місцями невеликий сніг, а на дорогах ожеледиця  — така погода чекатиме на жителів Харківщини 22 та 23 січня. Відтак, 22 січня синоптики передбачають сніг та хмарну погоду з проясненнями. Вітер південно-західний зі швидкістю 7—12 метрів за секунду. Вночі температура повітря триматиметься на позначці від 6° до 11° морозу, а вдень 0—5°морозу. Вже 22 січня вітер матиме швидкість 3—8 м/с, а температура повітря вночі сягатиме від 10 до 15° морозу, вдень 3—8° морозу. Очікується хмарна погода без опадів та ожеледиця на дорогах.

— Сніг з хуртовиною та ожеледиця очікуватимуть на жителів Харківщини. Такі зміни у погоді пов'язані зі змінами в атмосферному фронті, — розповів «Слобідському краю» черговий синоптик Харківського регіонального центру з гідрометеорології.

Автор: Микита Гузенко