Сильний вітер та хуртовина: синоптики розповіли про зміни погоди на Харківщині

13.01.2022 16:40 Область Online
Фото: www.ukrinform.ua Фото: www.ukrinform.ua
На території Харківської області внаслідок циклону очікується помаранчевий рівень небезпеки та хуртовина.

Про дії активного "пірнаючого" циклону "Famke" з подальшими змінами у погоді розповіли в Харківському регіональному центрі з гідрометеорології.

Хмарність з проясненнями, опади та сильний вітер — це наслідки зміни погоди в Харківській області. Так на 14 січня синоптики передбачають ожеледицю, опади та хмарну погоду. Також очікується західний вітер із швидкістю 7—12 метрів за секунду вночі, вдень 17—22 м/с, а ввечері з посиленням до 25—27 м/с. Температура вночі коливатиметься у межах від 8 до 13 градусів морозу та вдень триматиметься на позначці від 1° морозу до 4° тепла. 

Як зазначають самі синоптики, пов'язані зміни у погоді з надходженням "пірнаючого" циклону "Famke" з півночі Європи.

Читайте також: Похолодання та ожеледиця: синоптики розповіли про зміни у погоді на Харківщині

Хуртовина зі снігом та ожеледиця чекатиме на жителів Харківщини 16 та 17 січня. Відтак, 16 січня синоптики передбачають невеликий сніг, хуртовину та ожеледицю. Вітер північно-західний зі швидкістю 17—22 метри за секунду, а вночі 25—27 м/с. Такі пориви вітру прийнято вважати за II рівень небезпечності, помаранчевий. Упродовж доби температура повітря триматиметься від 0° до 5° морозу. Вже 16 січня температура вночі сягатиме від 3 до 8° морозу. Очікується хмарна погода без опадів та ожеледиця на дорогах.

— Сніг з хуртовиною, ожеледиця та сильні пориви вітру очікуватимуть на жителів Харківщини. Такі зміни у погоді пов'язані з надходженням циклону "Famke", — розповів «Слобідському краю» черговий синоптик Харківського регіонального центру з гідрометеорології Ігор Кібальчіч.

Автор: Микита Гузенко