Похолодання та ожеледиця: синоптики розповіли про зміни у погоді на Харківщині

12.01.2022 18:00 Область Online
На території Харківської області завдяки антициклону очікується холодна погода.

Про дії антициклону "Bernhard" з подальшими змінами у погоді розповіли в Харківському регіональному центрі з гідрометеорології.

Хмарність з проясненнями та ожеледиця на дорогах — це наслідки зміни погоди в Харківській області. Так на 13 січня синоптики передбачають хмарну погоду та ожеледицю, проте без істотних опадів. Також очікується північно-західний вітер із швидкістю 5—10 метрів за секунду. Температура вночі коливатиметься у межах 15 до 20 градусів морозу та вдень триматиметься на позначці 8—13° морозу. 

Як зазначають самі синоптики, пов'язані зміни у погоді з надходженням холодного повітря від антициклону "Bernhard".

14 січня очікується мокрий сніг з дощем та ожеледь. Вітер західний зі швидкістю 7—12 м/с, а вдень сягатиме до 15—20 м/с. Очікувана температура вночі 8—13° морозу, а вдень від 3° морозу до 2° тепла.

Читайте також: Синоптики розповіли, якою буде різдвяна погода на Харківщині

Зниження температури та прохолода чекатиме на жителів Харківщини 15 та 16 січня. Відтак, 15 січня синоптики передбачають хмарну погоду з опадами у вигляді снігу та ожеледицю. Вітер північно-західний зі швидкість 15—20 метрів за секунду. Впродовж доби температура повітря триматиметься від 0° до 5° морозу. Вже 16 січня температура вдень сягатиме від 1 до 6° морозу, що ознаменує зниження температури по області, а на дорогах з'явиться ожеледиця.

— Похолодання з мінливими опадами та ожеледицею очікуватимуть на жителів Харківщини. Такі зміни у погоді пов'язані з надходженням холодного повітря від антициклону "Bernhard", — розповів «Слобідському краю» черговий синоптик Харківського регіонального центру з гідрометеорології.

Автор: Микита Гузенко