Проїзд у Харкові залишиться безкоштовним, поки витримує бюджет – мер міста

17.02.2023 11:45 Область Online
У Харкові зараз проїзд у громадському транспорті оплачується з бюджету міста. Це триватиме, поки дозволятимуть можливості.

Про це в інтерв’ю «Накипіло» розповів мер Харкова Ігор Терехов, передає «Слобідський край»

«Війна, багато людей без роботи, і я підрахував, що їм потрібно було б 30, 40, 50 грн на день на проїзд за тарифом, який був, але нехай вони краще витратять ці кошти на себе, дітей, їжу. Коли я розумітиму, що баланс бюджету не може цього витримати, я вийду до людей і скажу про це відверто», – зазначив Ігор Терехов.

Щодо оплати за комунальні послуги, то харків’яни мають сплачувати за комунальні послуги за своїми фінансовими можливостями, вважає міський голова.

«Якщо у вас є можливість в якихось обсягах заплатити – заплатіть. Я добре розумію, що зараз людям дуже важко, тож пішов на те, щоб зробити проїзд у транспорті безкоштовним. Але й надходження до бюджету міста не такі, як були до війни», – сказав він.

Нагадаємо, на Північній Салтівці навіть через 11 місяців від початку повномасштабного вторгнення рятувальники все ще продовжують розбирати завали будинків та розміновувати нерозірвані снаряди.

Нещодавно у Харківській міській раді розповіли, що планують змінити у місті після перемоги. Зараз розпочався перший етап внесення змін до Генерального плану міста – проведення містобудівного моніторингу.

Нагадаємо також, що за даними КП «Харківводоканал» рівень споживання води в Харкові вийшов на довоєнний рівень.

Більше новин міста Харків читайте на нашому сайті.

Автор: Галина Гришко