Троє поранених та пошкоджена дитяча спортивна школа: в поліції показали наслідки обстрілів Харківщини. ФОТО

05.06.2023 11:05 Область Online
Фото: Поліція Харківської області Фото: Поліція Харківської області

Протягом доби під обстрілом російських військових опинилася ціла низка населених пунктів Харківської області. Унаслідок цього, станом на ранок 5 червня, відомо про трьох поранених мирних жителів.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на Поліцію Харківської області.

У результаті ракетних ударів по місту Чугуїв було пошкоджено будинки та господарчі споруди. 

Як повідомили у пресслужбі Харківської обласної прокуратури, російські військові завдали ракетний удар по місту Чугуїв 4 травня близько 22:15. За попередніми даними, окупанти випустили по місту дві ракети типу С-300.

У селищі Золочів Богодухівського району окупанти пошкодили будівлю дитячої спортивної школи. Окрім того, поранення отримали 40-річний чоловік та 38-річна жінка. 

У селі Піщане, що на Куп’янщині, обстрілами було пошкоджено приватний житловий будинок, а 58-річна жінка зазнала поранень.   

Уже сьогодні, 5 червня, близько 6:00 окупанти завдали удару по Куп'янську з РСЗВ. В результаті атаки в місті пошкоджені житлові будинки, гаражі, господарчі споруди та будівлю лікарняної лабораторії.   

На місцях подій працювали слідчо-оперативні групи та вибухотехніки. Слідчі поліції відкрили кримінальні провадження за статтею 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Нещодавно ми писали, у Харківській області пришвидшили темпи реєстрації пошкодженого майна за програмою єВідновлення. Програма розрахована на тих, чиє житло зазнало незначних ушкоджень від обстрілів та підлягає відновленню. Йдеться про ремонт дахів, заміну вікон та дверей. Програма поширюється на ремонт квартир, приватних будинків та кімнат у гуртожитках.

Нагадаємо, жителям регіону необхідно зареєструвати пошкоджене житло в «Дії» для отримання компенсації за програмою «єВідновлення». Власникам пошкодженого житла, які не можуть подати повідомлення через «Дію», треба звернутись до ЦНАПу.

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Владислава Ткаченко