Працювати на війні у Лівії було легше: парамедик розповів про роботу

03.06.2023 17:25 Суспільство

Стас з позивним «Крейзі док» – парамедик 1-ї окремої бригади спеціального призначення ім. Івана Богуна, що брала участь у звільненні Харківської області у вересні 2022 року. 

Історію військовослужбовця медіа «Слобідський край» розповіли в 1-й окремій бригаді спеціального призначення ім. Івана Богуна. 

З початку повномасштабної війни чоловік рятував бійців у найгарячіших точках України. Такий досвід у нього був – у 2014 році, коли війна в Україні тільки починалася, Стас працював чотири роки парамедиком у Лівії.

«Основний період АТО я застав там. Коли повернувся, працював у Житомирській області, потім у Києві. Повномасштабне вторгнення застало мене на чергуванні. Не чув ні вибухів, узагалі нічого, мені знайомі з Америки подзвонили, кажуть: «У вас війна», – розповідає «Крейзі док».

За спеціальністю чоловік – лікар-анестезіолог, він працює і з дорослими, і з дітьми. До війни у Стаса було чимало планів на майбутнє, проте повномасштабне вторгнення змінило все кардинально.

«Найважче на цій війні – бачити смерті побратимів. Війна у Лівії та війна в Україні дуже різняться. Там я працював у госпіталі, нам привозили багато поранених. Там ішла громадянська війна, поранених було багато, по 40–50 на день, різного ступеня тяжкості. Тут я працюю поблизу передової, тут я «окопний» медик. Це абсолютно різна робота. Там я працював в операційній як анестезіолог, а тут – як перша допомога, як парамедик», – говорить чоловік.

Удома на нього чекають дружина, яка теж працює медиком у Житомирській області, та донька, яка навчається в Києві. Після перемоги військовий хоче побудувати баню та запросити побратимів, аби згадати всіх, з ким довелося переживати ці нелегкі часи.

Раніше ми писали про гвардійця, який пішов воювати, бо маленька онука змушена була ховатись у підвалі.

А також про Михайла з позивним «Дядя», який служить у лавах Харківської окремої бригади територіальної оборони.

Раніше ми розповідали про Євгена з позивним «Форест», який мав престижну роботу з гарною зарплатою та право не воювати.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Ксенія Карпенко