У яких громадах Харківщини можна безкоштовно пройти медичне обстеження на новому обладнанні

18.02.2022 13:00 Область Online
Фото: kharkivoda.gov.ua Фото: kharkivoda.gov.ua
У Харківської області реконструювали приймальні відділення лікарень та оновили медичне обладнання. Відтепер жителям громад Харківщини доступні нові комп’ютерні томографи, рентгенапарати та апарати для УЗД.

Як повідомляє офіційний сайт Харківської обласної державної адміністрації, відтепер жителі громад можуть безоплатно пройти діагностику на комп’ютерному томографі, зробити рентген та УЗД.

Безкоштовне обстеження на новому обладнанні доступно невідкладним хворим та усім громадянам, хто має направлення від сімейного лікаря.

— Завдяки Президентській програмі «Велике будівництво» ми покращуємо не лише умови лікування, реконструюючи приміщення, а й рівномірно покриваємо область якісними медичними послугами. Адже всі приймальні відділення, амбулаторії оснащуються необхідним сучасним медичним обладнанням. Аби кожен житель Харківщини міг, не виїжджаючи до обласного центру, отримати якісну медичну допомогу, – зазначив голова ХОДА Олег Синєгубов.

Читайте також: Обласну лікарню можуть реконструювати в рамках «Великого будівництва»

Отримати обстеження на оновлених рентгенапаратах можуть жителі громад у Балаклійській центральній клінічній районній лікарні та Богодухівській центральній районній лікарні. У Вовчанській, Куп’янській громадах та Харкові, крім рентгену, також доступне обстеження на комп’ютерному томографі у Вовчанській центральній районній лікарні, Куп’янському територіальному медичному об’єднанні та Міській клінічній багатопрофільній лікарні № 17 відповідно.

Нові комп’ютерні томографи стали доступні в Дергачівській центральній районній лікарні, Красноградській центральній районній лікарні, Мереф’янській центральній районній лікарні.

Крім томографів, жителі Ізюмської, Лозівської, Чугуївської громад та міста Харків також отримали оновлені апарати УЗД. Вони стали доступні в Центральній міській лікарні Піщанської Богоматері в Ізюмі, Лозівському територіальному медичному об’єднанні, Чугуївській центральній лікарні ім. М. І. Кононенка, Міській клінічній багатопрофільній лікарні № 25 та КНП «МКЛШНМД ім. проф. О. І. Мещанінова» (останні дві лікарні Харкова).

Автор: Олександр Манченко