У Богодухові завершили реконструкцію лікарні - Фото

05.05.2021 13:50 Область Online
У Богодухівській Центральній районній лікарні завершили реконструкцію приймального відділення. Крім того, ремонт зробили в реанімаційній та операційній залах, а також закупили сучасне обладнання.

Реконструкцію приймального відділення КНП «Богодухівська центральна районна лікарня» у межах Програми Президента «Велике будівництво» розпочали у вересні 2020 року. Наразі будівельні роботи на об’єкті завершені, повідомили в ХОДА.

У приймальному відділенні площею 650 квадратних метри зробили кілька вхідних груп.

Читайте також: Який вигляд має відремонтована лікарня у Дергачах — Фото

- У приймальному відділенні повністю виконані внутрішні роботи: санвузли, коридори, кабінети, облаштовано «вікно життя» - спеціальний пункт, де жінка, яка відмовляється від новонародженої дитини, анонімно може залишити своє немовля. Проведено ремонт у лабораторіях. Забезпечені умови інклюзії: пандуси, переходи, санвузли з душовою, - зазначив представник підрядної організації Павло Бабенко.

Усі роботи виконані якісно та без жодних затримок, додає підрядник.

Читайте також: У Красноградській лікарні з'явився комп’ютерний томограф

У відділенні з’явився напівбокс, який дозволяє розділяти інфекційних хворих від інших пацієнтів та надавати їм допомогу окремо до встановлення діагнозу. Раніше таких умов у лікарні не було, розповідає директор Богодухівської ЦРЛ Микола Грищенко.

 - Дійсно, значно покращилися умови роботи медичних працівників та умови надання медичної допомоги нашим пацієнтам. У процесі виконання робіт були замінені система водопостачання і теплова система опалення, що дало змогу зекономити кошти на енергоносіях. Це теж важливо сьогодні, - зазначив Микола Грищенко.

Ремонт зробили у реанімаційній залі, де відтепер є і все необхідне сучасне обладнання для проведення операцій будь-якої складності, і малій операційній.

Серед нового обладнання у лікарні також з’явився комп’ютерний томограф, рентген-апарат (цифровий та з використанням плівки), планують придбати апарат УЗД, також пацієнтам матимуть можливість провести в лікарні відеогастроендоскопічну діагностику.

У межах програми «Велике будівництво» ремонт провели і в клініко-біологічній лабораторії. Там обладнано приміщення для встановлення імуноферментного аналізатора, якого в лікарні до цього часу не було. Це обладнання дасть змогу проводити аналізи пацієнтам та медичному персоналу для визначення імуноглобуліну.