У громадах Харківщини масово засадили деревами алеї та парки. Фото

01.11.2021 11:30 Область Online
30 жовтня Олексіївська, Коломацька і Краснокутська громади Харківської області долучилися до глобальної ініціативи з озеленення територій Greening of the Planet.

Акції з висадження дерев і кущів пройшли у громадах Харківщини рамках екологічного проєкту НАК Нафтогаз "Енергія відновлення Землі", який є частиною глобальної ініціативи Greening of the Planet.

Так в Олексіївській сільській громаді у  парку активного сімейного відпочинку "Олексіївський лелека" було висаджено близько 200 декоративних дерев.

Їх висаджували всі працівники сільської ради разом з мешканцями громади.

Завдяки їхній праці, озеленилися Молодіжна, Депутатська, Шкілька алеї та Алея старост.

У Краснокутську до глобальної екологічної ініціативи долучилися працівники селищої ради і її структурних підрозділів, жителі громади та працівники АТ “Укргазвидобування”. Загалом в акції взяли участь 250 чоловік.

- Ми здійснили висадку дерев у знак підтримки і турботи про нашу планету, - розповіла Краснокутська селищна голова Ірина Карабут. - У Краснокутську посадили 23 дерева і 47 кущів. Загалом по селах було висаджено близько 400 саджанців.

Відтепер у центрі Краснокутська (у парку, що за літаком) красуватимуться ялинка, слива Піссарді, сакура Канзан, груша Каллеріана, катальпи, клен Фрімана, глід, граб, барбариси, гортензії, гінкго дволопатеві, черемхи та жасмини.

Читайте також: Скільки місцевих доріг відремонтували на Харківщині цього року

Цього ж дня дерева та кущі висадили у Коломаці. До акції долучилися  працівники структурних підрозділів Коломацької селищної ради та трудовий колектив КП «Коломацьке ВУЖКГ».

Партнерську допомогу надало АТ «Укргазвидобування» (Нафтогаз), яке здійснює свою виробничу видобувну діяльність на території громади. Товариство придбало і доставило  23 дорослих дерева (сакура, клен, слива, яблуня, ялина) та 38 кущових рослин (гортензія, жасмин, барбарис, черемха).

Дерева та кущі посадили в паркових зонах по вул. Корольова та по вул. Гетьмана І.Мазепи.

Читайте також: Робили ремонти та придбали шкільний автобус: як розвивається освіта у Великобурлуцькій громаді

Довідка "СК"

Метою «Greening of the Planet» відновлення екосистеми Землі, масштабне озеленення планети та привернення уваги до найбільшої проблеми століття глобальної зміни клімату. Екологічний проєкт «Енергія відновлення Землі» разом з партнерами мають бажання встановити рекорд України, який об’єднає мільйон людей в один день для висадження дерев.

Автор: Тамара Кіч