У Харківському районі з'явилась "Шафа добра"

25.12.2022 15:50 Область Online
У селищі Травневе Харківського району волонтери організували новий соціальний проєкт – "Шафа добра" – для зручного обміну речами.

Волонтер центру допомоги "Люботин SOS" Віталій Палагута  опікується Манченківським старостинським округом.  Він став ініціатором відкриття нового соціального проєкту в селі Травневе, яке розташоване на трасі Київ – Харків. 

Як пише "Слобідський край", там при місцевому кафе під навісом поставили велику шафу, в якій розташували одяг для тих, хто його потребує.  

–   Раніше люди приносили мені речі у кафе, туди ж приходили ті, кому вони потрібні, і обирали собі одяг або взуття. Але це не дуже зручно. Коли мені запропонували забрати стару шафу, я попросив свого друга-художника написати на ній красиво "Шафа добра", встановив під навісом та розвісив там те, що раніше лежало у коробках. Це відбулося тиждень тому, але можу сказати – з появою "Шафи добра" людей, які приходять за речами,  побільшало.

Зараз волонтер розмірковує, як  зручно розташувати дитячі іграшки, які в шафу не вмістилися, і жартує, що варто дати об'яву на кшталт "Шафа добра шукає собі комод".

Раніше ми писали про те, що Мала Данилівка, Люботин та інші громади отримали генератори від волонтерів.

Також раніше інші волонтери передадуть у сім громад Харківщини альтернативні джерела живлення. Також у Пісочинській громаді безкоштовні дрова отримали майже 70 будинків.

 

Автор: Інна Можейко