У Куп’янську затримали керівника місцевого водоканалу, який перейшов на бік ворога

21.10.2022 18:57 Область Online
Співробітники СБУ Харківської області затримали директора комунального підприємства Куп’янська, який з початку окупації міста добровільно співпрацював з ворогами.

Як повідомив речник УСБУ в Харківській області Владислав Абдула, керівник КП проводив свою господарську діяльність у взаємодії з окупаційною владою.

– У червні окупанти провели «реорганізацію» цього підприємства: закрили українське КП «Куп'янський водоканал» Куп'янської міської ради та створили на його базі нове підприємство. За розпорядженням російсько-окупаційної адміністрації керівник водоканалу був перепризначений на посаду директора нового підприємства з приставкою «исполняющий обязанности, – розповів він.

Аби догодити псевдовладі, чоловік брав участь у засіданнях та службових нарадах окупантів, повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Крім того, чоловік агітував колишніх працівників водоканалу працювати в «реорганізованому» проросійському підприємстві.

Наразі керівнику водоканалу повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 111-1 (колабораційна діяльність у формі провадження господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, СБУ повідомила про підозру двом представникам окупаційної влади в селищі Чкаловське Чугуївського району Харківської області.