У лозівських школах та дитсадках — проблеми з поставкою харчів

07.11.2018 10:25 Область Online
Фото: dpsscn.gov.ua Фото: dpsscn.gov.ua
Навчальні заклади міста на сьогодні отримують лише крупи, овочі та рибу.

З 16 жовтня перервано поставки курятини, виникли проблеми із забезпеченням кисломолочним сиром та ковбасними виробами, що призводить до порушення норм та правил харчування. Дитсадки лише на два тижні забезпечені м’ясом. Про це повідомили на сайті Лозівської міськради.

Як інформують у раді, на початку жовтня місцевим Управлінням освіти, молоді та спорту проведені тендерні процедури на поставку продуктів харчування до закладів освіти.

Проте, деякі учасники тендера, окрім демпінгу цін, до пакета документів долучали підробні довідки про якість продуктів харчування та надавали не повний пакет документів.

Також під час перевірки тендерної пропозиції одного з учасників Управлінню освіти, молоді та спорту стали відомі факти порушення цим підприємцем гігієнічних вимог під час забою тварин, а також виробництва та обігу харчових продуктів. Ці порушення були виявлені та підтверджені Головним управлінням Держпродспоживслужби в Полтавській області.

Зважаючи на викладені факти, Тендерний комітет Управління відхилив указані тендерні пропозиції. Але після відмови підприємець поскаржився до Антимонопольного комітету України, і, як наслідок, процедуру закупівлі було заблоковано.

У зв’язку з цим поставку курятини, кисломолочного сиру та ковбасних виробів перервано.

Читайте також: В Харкові придбано лотерейний білет, що виграв мільйон гривень

Міський голова Сергій Зеленський просив правоохоронців втрутитися в ситуацію і дати оцінку діяльності підприємців, які беруть участь у тендерних процедурах, з позиції закону. Також, за його словами, якщо у найближчі дні ситуація не покращиться, в міськраді приймуть рішення про виділення коштів на закупівлю продуктів харчування з міського бюджету та звернуться по допомогу до спонсорів.

Автор: Марічка Зорняська