У Пархомівському музеї з'явилася картина Івана Марчука

26.07.2021 17:30 Область Online
Знаменитий український художник Іван Марчук подарував Пархомівському художньому музею ім.П.Ф.Луньова, що в Краснокутській громаді на Харківщині, власну картину.

Робота знаного в Україні та за кордоном художника Івана Марчука із циклу "Виходять мрії з берегів" поповнила колекцію сучасного мистецтва Пархомівського художнього музею на Краснокутщині. Про це працівники музею повідомили на сторінці закладу у Фейсбуці.

Картину великого майстра передав музею 25 липня політолог, громадський діяч, письменник Микола Давидюк, який очолив ініціативну групу, що розробила для музею сучасний сайт і фірмовий стиль.

"Живий класик, один із найвідоміших українських художників у світі, ТОП100 геніїв світу за версією The Daily Telegraph, неоціненний скарб та надбання українського мистецтва та культури, підтримав Пархомівку. І це надихає. Тому, Ми з командою, звертаємось до всіх крутих сучасних художників, колекціонерів, музеїв, галерей та просто власників картин: будьте як Іван Марчук. Підтримайте Пархомівку. Навіть попри те що там є Пікассо, там надто мало українського мистецтва", - написав у своєму Фейсбуці Микола Давидюк.

Читайте також: У Чугуєві почався міжнародний пленер

Разом із Миколою Давидюком музей відвідали відома українська журналістка, головна редакторка Української служби "Голосу Америки" Мирослава Гонгадзе; білоруський і американський політтехнолог Віталій Шкляров і головна редакторка "Української правди" Севгіль Мусаєва. Гості оглянули експозицію музею і залишили на пам'ять свої відгуки і побажання.

Довідка "СК" Пархомівський художній музей ім. П. Ф. Луньова є одним із найцікавіших сільських музеїв України та одним із найпопулярніших туристичних об’єктів Харківщини. Розташований у будинку-«палаццо», зведеному наприкінці ХVІІІ ст. графом І. М. Подгорічані. Музей є автономним відділом Харківського художнього музею. За період свого існування (понад 60 років) у його фондах зібрано близько 7 тис. експонатів – це унікальні твори живопису, графіки, скульптури, декоративно-ужиткового мистецтва, цінні матеріали з археології та етнографії. У колекції музею є роботи шевченка, Рєпіна, Реріха, Малевича і Пікассо.

Автор: Тамара Кіч