У селищах Лозівщини підвищили тарифи на воду

11.01.2022 17:42 Область Online
Фото: kharkov.comments.ua Фото: kharkov.comments.ua
В Орільці та Краснопавлівці Харківської області тарифи підняли до рівня центру громади – Лозової.

11 січня на засіданні виконавчого комітету міської ради Лозової прийнято рішення про підвищення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення в селищах Орілька та Краснопавлівка до 70 гривень 80 копійок за кубічний метр. Нові ціни встановлені на рівні Лозової, за умови компенсації різниці з бюджету громади. Про це повідомляє сайт Лозівської громади.

До підвищення тарифів у Краснопавлівці тариф на водовідведення та водопостачання складав 61 гривню за кубометр, в Орільці близько 70 гривень.

У Лозівській раді наголошують, що економічно обгрунтовані тарифи складають 269 гривень за кубометр для Орільки та 106 гривень за кубометр для Краснопавлівки. Для відшкодування різниці необхідно лише на 2022 рік близько 5 мільйонів гривень: 2 мільйони 835 тисяч гривень для Краснопавлівки та 2 мільйони 73 тисячі гривень для Орільки.

Читайте також: Чи піднімуть тарифи на тепло в громадах Харківської області

Ситуація потребує залучення додаткових коштів, які запропонують відшукати депутатам міської ради. Бюджет громади з таким навантаженням не впорається, адже резервний фонд місцевого бюджету складає 3 мільйони 100 тисяч гривень, а бюджет розвитку – 400 тисяч гривень.

За словами директора комунального підприємства «Тепловодосервіс» Сергія Войцеховича, якщо різницю не зможуть компенсувати, надання послуг може припинитися.

Автор: Михайло Татарінов