Українські захисники звільнили ще чотири села Харківської області

10.05.2022 18:39 Область Online
Фото: slovoidilo.ua Фото: slovoidilo.ua
Генеральний штаб ЗСУ повідомив про ситуацію в Харківській області станом на 18:00 10 травня.

За інформацією Генштабу ЗСУ, у результаті злагоджених дій особового складу підрозділів Сил оборони України на Харківщині звільнено населені пункти Черкаські Тишки, Руські Тишки, Рубіжне та Байрак.

Ворог нарощує темпи проведення стратегічної наступальної операції в Східній операційній зоні. Здійснює вогневий вплив вздовж всієї лінії зіткнення та в глибині оборони наших військ. Найбільша активність окупантів спостерігається на Слобожанському та Донецькому напрямках.

На Слобожанському напрямку противник активних наступальних дій не проводив. Продовжує вживати заходів з перегрупування наявних підрозділів. Здійснює інженерно-фортифікаційне обладнання передових позицій, посилює систему протиповітряної оборони, нарощує систему медичного забезпечення.

Читайте також: Борівщина: «святкові заходи» до 9 травня, відновлення світла та новонароджена

З метою недопущення просування підрозділів Сил оборони України та для посилення своїх військ додатково противник перемістив на територію нашої держави до п’ятисот мобілізованих осіб з тимчасово окупованої території Донецької та Луганської областей.

На Ізюмському напрямку ворог продовжував створювати сприятливі умови для переходу в наступ, для чого поповнював запаси боєприпасів та матеріально-технічних засобів, проводив інженерне обладнання передових позицій та посилив повітряну розвідку.

Противник продовжує нести втрати на території України. Так, за наявною інформацією, підрозділи 138-ї окремої механізованої бригади 6-ї загальновійськової армії західного військового округу через значні втрати на території Харківської області виведені на відновлення з території України в район міста Бєлгород російської федерації. Значна частина особового складу військової служби за контрактом, що залишилась написала рапорти на звільнення.

Автор: Савелій Мякушко