Усі навчальні заклади Харківщини мають закрити на карантин – ХОДА

12.03.2020 13:29 COVID-19
Фото: СК Фото: СК
Які обмеження запрацюють в області.

12 березня в ХОДА відбулося засідання Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Харківської області, участь у якій брали всі голови РДА, міст обласного підпорядкування. За підсумками в області напрацювали документ, який направлять до відповідних органів.

Про це під час брифінгу повідомив голова ХОДА Олексій Кучер.

– Ми обговорили усі питання, які є у постанові Кабміну, й прийняли відповідне розпорядження. Зокрема про те, що всі навчальні заклади, незважаючи на форму власності, відсьогодні закриваються на карантин до 3 квітня. Вчителям цей період зарахують як позакласну роботу, – розповів голова ХОДА. – Це стосується і Харкова, представники департаментів охорони здоров’я та освіти були сьогодні на комісії. За їх словами, рішення про незакриття на карантин навчальних закладів буде переглянуто, оскільки воно приймалося до опублікування самої постанови.

Також в області скасовується проведення масових заходів, участь у яких бере понад 200 осіб, крім закладів для забезпечення роботи державної влади та органів місцевого самоврядування.

– Поки не вирішено питання щодо виборів у 179 окрузі. Це рішення має приймати центральна виборча комісія. Ми у свою чергу відправимо до ЦВК та РНБО протокол засідання сьогоднішньої комісії, на якій голови районних адміністрацій піднімали це питання. За їх повідомленням, деякі члени виборчих комісій вже відмовляються працювати на виборах, адже на одній дільниці за день голосування може пройти біля 2000 людей. Це все контакти, але ми не можемо вирішити це питання. Рішення за ЦВК, – додав Олексій Кучер.

Читайте такожКарантин через коронавірус: у харківському виші студентів навчатимуть дистанційно

Спортивні заходи дозволяється проводити тільки без участі вболівальників. Зокрема, відомо футбольний матч Шахтар – Вольфсбург пройде без глядачів.

Нагадаємо, 11 березня Кабінет Міністрів затвердив заходи, які необхідно вжити через загрозу епідемії коронавірусної інфекції в Україні та для недопущення поширення COVID-19.

Автор: Марина Проценко