Важка зима на порозі: як отримати безкоштовні дрова жителям Борівщини

15.10.2022 11:17 Область Online
На опалювальний сезон жителям деокупованих територій Харківської області допоможуть запастись дровами.

Як отримати допомогу паливною деревиною жителям Борівської громади, розповіли у селищній раді.

Першочергово дрова надаватимуться громадянам, які не в змозі їх придбати самостійно та відповідають певним критеріям вразливості:

  • Самотні люди похилого віку (60+);
  • Важкохворі;
  • Люди з інвалідністю І або ІІ групи;
  • Багатодітні сім’ї (3 або більше дітей);
  • Самотні опікуни дітей (тільки за наявності довідки);
  • Вагітні жінки;
  • Матері, що мають дитину віком до 2-х років;
  •  ВПО в Харківській області (тільки за наявності довідки ВПО).

Для отримання допомоги паливною деревиною треба звернутися з відповідною заявою до представників селищної ради, які зараз працюють у приміщенні Борівського ФОКу, а у селах – до старост чи відповідальних осіб, які наразі виконують їхні функції.

У Пісках-Радьківських це Валентина Миколаївна Бебешко, у Підвисокому – Анатолій Олександрович Чорний, у Вищому Солоному – Валентина Євгенівна Кисла, у Нижчому Солоному – Ганна Петрівна Сикалова, у Першотравневому – Віталій Юрійович Виноградський.

Заяву необхідно подати до 25 жовтня. Вона має бути написана і підписана власноруч. Якщо людина за станом здоров’я чи з інших об’єктивних причин не може самостійно звернутися до уповноважених осіб, її заяву може передати опікун або хтось з родичів чи знайомих. У такому випадку необхідно буде надати оригінали документів заявника, дані яких зазначаються в заяві (паспорт, ідентифікаційний код, пенсійне посвідчення, документ про підтвердження приналежності до вразливої категорії).

Форма заяви на отримання паливної деревини у Боровій

Нагадаємо, 27 вересня Кабмін підтримав ініціативу Мінреінтеграції щодо забезпечення безоплатною деревиною мешканців територій, прилеглих до зон проведення бойових дій. Серед восьми таких регіонів опинилася і Харківська область. На реалізацію цього проєкту виділено 562,5 мільйона гривень.

Одразу після цього органи місцевого самоврядування почали збирати інформацію в громадах щодо потреби у дровах, першочергово – в деокупованих населених пунктах. Людям, аби отримати дрова, треба звертатися з відповідною заявою у свої громади.

Автор: Галина Гришко

Теги: