За співпрацю з ворогом затримано слідчого з Балаклії і «керівника відділу» з Шевченкового

12.10.2022 14:08 Область Online
У Харківській області правоохоронці затримали та взяли під варту двох колаборантів, які добровільно погодились співпрацювати з окупантами.

Як повідомили в Харківській обласній прокуратурі, у Балаклії колишній слідчий районного управління поліції обійняв посаду «поліцейського охорони» у так званій «народній міліції».

«Довірили окупанти небагато колаборанту. Він охороняв адміністративні будівлі, склади та місцевого «збирача податків», коли той збирав «данину» на ринку. 7 жовтня колаборанта затримали у Балаклії в порядку ст. 208 КПК України», – йдеться в повідомленні.

8 жовтня Київський райсуд за клопотанням обласної прокуратури взяв під варту 34-річного підозрюваного.

У селищі Щевченкове Куп‘янського району 24-річний чоловік з червня поточного року «працював» в окупаційній адміністрації на посаді «керівника господарчого відділу».

Оперативники СБУ встановили, що зловмисник брав участь в інформаційно-психологічних операціях ворога та відігравав активну роль у поширенні кремлівської пропаганди, повідомив речник УСБУ в Харківській області Владислав Абдула.

«Використовуючи техніку, яка перебувала на балансі Шевченківської селищної ради, чоловік допомагав окупантам розміщувати білборди з проросійськими агітаційними наративами.

Пособника окупантів викрили та затримали співробітники СБУ під час оперативного відпрацювання деокупованих територій Харківської області,

Нагадаємо, 11 жовтня в Харківській області прокуратура виявила декілька підприємств, які належать громадянам росії з москви, бєлгорода, санкт-петербурга та інших російських міст.