Земельна афера у Боровій: у фірми-орендаря змінився власник

25.01.2021 13:23 Борова
Фото: nikopolnews.net Фото: nikopolnews.net
Поліція Харківської області 25 січня повідомила, що розслідує земельні оборудки в Борівській громаді Ізюмського району.

Нагадаємо, від фіктивних договорів оренди постраждали пайщики з п’яти сіл Борівської громади. Протягом грудня 2020 року – початку січня 2021 року фермерське господарство з Дворічної «АГРОЗЕМЛЯ» «орендувало» близько 90 паїв – у сукупності 600 гектарів землі. Проте власники земельних ділянок стверджують, що нічого в оренду нікому не віддавали, а їх підписи підроблено. З відповідними заявами пайщики звернулися до поліції.

Як повідомив «СК» голова Борівської селищної ради Олександр Тертишний, до поліції жителі громади написали 64 заяви.

25 січня у главку обласної поліції повідомили, що слідчими відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 3 років.

Наразі слідство триває.

А тим часом фірма-орендар вже змінила власника. Так, за даними платформи Оpendatabot, яка об’єднує дані основних публічних реєстрів України, 21 січня 2021 року в ФГ «АГРОЗЕМЛЯ» змінився кінцевий бенефіціар – замість мешканця Полтави Євгена Курбакова власницею підприємства стала
Тетяна Лукачина. За даними платформи, зазначене фермерське господарство займається вирощуванням зернових культур (крім рису), бобових культур і насіння олійних культур.

– Ми сподіваємося, що всі ці договори Міністерство юстиції визнає незаконними. Якщо цього не станеться, то будемо шукати правди в суді, – повідомив «СК» один з ошуканих власників землі Василь Калюга.

За його словами, фермерське господарство «орендувало» поля, які вже засіяні озимими.

Читайте також: Кому лікарню: громади Харківщини ділять районні медичні заклади

Автор: Андрій Соха

Теги: