Вийти на мітинг за ЄС чи сховати голову у пісок. Як налаштований Харків

02.12.2013 13:42 Влада
http://otvet.mail.ru/ http://otvet.mail.ru/
Кореспондент «СК» запитав у харків'ян, що вони думають про стихійні мітинги та чи готові приєднатися до акції протесту у Києві.

Усі респонденти вважають неправомірними дії силових структур у Києві, коли були побиті учасники демонстрації. Що стосується самих акцій протесту, то більшість опитаних ставляться до них негативно і самі не збираються брати в них участь.

Олена, бухгалтер:

- Те, що відбувається у Києві, - це варварство. Українцям треба навчитися відстоювати свої позиції законним цивілізованим шляхом. І взагалі, рішення мають приймати політики, а не натовп. Адже люди, що вийшли на майдан, - це некерована маса. Хтось з них нормальний і адекватний, а хтось взагалі може мати розлади психіки. Я дуже сподіваюся, що у Харкові не повториться київського сценарію.

Станіслав, системний адміністратор:

- Я не підтримую акцію протесту у Києві і не піду на площу у Харкові. Усі ці демонстрації - це все марна справа, і нічого вони не змінять. Харків — це робоче місто. Нам треба заробляти гроші, а не мітингувати перед будівлею адміністрації.

Мар'яна, лікар-педіатр:

- Мітинги по всій Україні наочно показують, що народ втомився від безправ'я. Застосовувати силу до громадян, які налаштовані мирно, - це вже ні в які рамки не вкладається. Я впевнена, що свідомі харків'яни зараз подумки з тими, хто стоїть на Євромайдані у Києві.

Сергій, економіст:

- Власне мене лякає те, що відбувається зараз в країні. Це перші кроки до громадянської війни. Я проти того, щоб били людей, щоб кидалися “коктейлями Молотова”. Я не піду на площу і не поїду до Києва лізти на барикади. Єдиний цивілізований вихід у такій ситуації — референдум.

Олеся, дизайнер:

- Я проти протестів на майдані. На мою думку, це заздалегідь спланована акція, і робиться все це для того, щоб озлобити людей, нацькувати їх один на одного і у решті-решт поділити Україну на дві частини.

Валерій, водій:

- У Харкові київські події не повторяться. У нас контингент пасивний. У людей свої проблеми і справи. А взагалі я не схвалюю стихійних мітингів. По-перше, їх у будь-якому разі хтось готує, а по-друге, я не бачу цілі. Немає ні лозунгів, ні конкретних пропозицій. Це якась анархія.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта