«Авангард» удруге поспіль виграв Суперкубок Харківщини з футболу

21.04.2021 17:30 Спорт
Фото: ФК «Авангард» Фото: ФК «Авангард»
21 квітня в матчі за Суперкубок Харківської області зійшлися харківські «Універ-Динамо» і «Авангард». Динамівці відкрили рахунок в матчі, втім їх суперник проявив характер і здобув вольову перемогу.

Суперкубок Харківської області з футболу сезону 2020 року пройшов на полі навчально-тренувальної бази «Металіст». В цьому матчі зустрілися найкращі команди минулого року – чинний переможець чемпіонату Харківщини «Універ-Динамо» і чинний володар Кубка Харківської області з футболу пам’яті М. Уграїцького «Авангард».

Події в цьому матчі розвивалися дуже стрімко. Вже на 9-й хвилині номінальні господарі, футболісти «Універ-Динамо», відкрили рахунок у матчі. Даніїл Соломаха після помилки захисника суперника опинився перед воротами «Авангарду» – 1:0. У середині першого тайму «Авангарду» вдалося відновити паритет у матчі. Денис Кузубов зі штрафного виконав навіс, на який відгукнувся Юрій Потімков, замкнувши передачу головою, – 1:1.

А за кілька хвилин після цього «Авангард» вийшов уперед. Гравець динамівців у власному карному майданчику збив Кузубова, головний арбітр зустрічі Олександр Абдула вказав на одинадцятиметрову позначку. До м’яча підійшов Антоній Емере, який розвів м’яч і воротаря по різних кутах – 1:2. Як виявилося пізніше, цей м’яч став останнім у цій зустрічі.

2:1 – «Авангард» другий раз поспіль виграє Суперкубок Харківщини. Нагадаємо, що в матчі за Суперкубок Харківської області сезону 2019 року підопічні Романа Мельника обіграли «Вовчанськ».

– Результатом і грою задоволений. Хлопці молодці, старалися, віддали останні сили, виконали установку на гру, про яку домовлялися. Приємно обігравати такого суперника, як «Динамо». Спочатку в Суперкубку обіграли «Вовчанськ», тепер «Універ-Динамо». Це свідчить, що на якийсь рівень ми вже вийшли, – ділиться головний тренер «Авангарду» Роман Мельник у розмові зі «Слобідським краєм». – Перші 5-7 хвилин у нас гра не сильно виходила, пропустили швидкий гол після помилки захисника. Потім узяли м'яч під контроль, створили якісь моменти і в підсумку забили два робочі голи. Після перерви грали другим номером. У нас були 3-4 хороші контратаки, але, на жаль, не вдалося їх реалізувати. Явних моментів у суперника зрівняти рахунок не було.

Автор: Савелій Мякушко