Чемпіонат Харківщини з футболу: без втрат ідуть лише «енергетики»

24.05.2021 15:11 Спорт
Фото: Іван Родітєлєв Фото: Іван Родітєлєв
Пройшли чергові матчі чемпіонату Харківської області з футболу. Після трьох турів лише солоницівський «Енергетик» серед команд Вищої і Першої ліги поки не втрачав очки. На цей раз «енергетики» мінімально обіграли ФК «Богодухів» 1:0.

22 травня пройшли матчі третього туру чемпіонату Харківської області з футболу серед любителів. Лідер Вищої ліги солоницівський «Енергетик» удома грав з ФК «Богодухів». Долю зустрічі вирішив єдиний м'яч «енергетиків» на початку гри – на 4-й хвилині Роман Бондаренко реалізував пенальті.

– Почали ми цю гру непогано, забили м'яч, а потім щось змінилося, ініціатива перейшла до суперника. Далеко не все у нас виходило, було багато браку. У другому таймі гру вирівняли, мали можливості в швидких атаках десь збільшити свою перевагу, та й суперник мав свій хороший момент забити, потрапив у каркас воріт. Плюс у середині другого тайму в них вийшов габаритний форвард Олександр Собко, через що була нервова обстановка біля наших воріт. Утім у підсумку нам удалося зберегти переможний рахунок, – каже головний тренер «Енергетика» Євген Назаров.

Впевнені перемоги минулими вихідними здобули і головні претенденти на чемпіонство – харківський «Універ-Динамо» і первомайський «Квадро». Харків’яни на виїзді грали проти ФК «Зміїв», якого розтрощили 5:0. А «Квадро» в рідних стінах приймав харківський «Динамік-ХНУРЕ», якого впевнено переграв 4:1.

У ще одному матчі «Лозова-Панютине» на своєму полі познущалася над харківською «Коброю» – 14:1.

Після трьох турів у Вищій лізі продовжує лідирувати солоницівський «Енергетик», маючи в своєму активі 9 балів. На два менше у «Квадро» та «Універ-Динамо». На четвертому місці з шістьома заліковими балами йде «Лозова-Панютине». По три очки набрали «Динамік-ХНУРЕ» та «Зміїв», які йдуть на п’ятому та шостому місцях відповідно. І на дні турнірної таблиці Вищої ліги перебувають «Богодухів» і «Кобра», які очок поки що не набирали.

Читайте також: Збірна України у Харкові зіграла внічию з Бахрейном

Перше очко валківчан

У Першій лізі не залишилося команд, які ще не втрачали очок. Після двох турів тільки куп’янський «Металург» і балаклійський «Цементник» могли похвалитися абсолютним показником, утім зараз вони допустили осічку. Діючий чемпіон змагань «Металург» удома приймав валківський «Маяк». Господарі двічі по ходу матчу вели в рахунку, але в підсумку зіграли 2:2. До речі, це очко для валківчан стало першим у нинішньому турнірі.

– Двічі вигравали по ходу матчу, але могли і програти. Гра була рівна, «Маяк» – хороша команда. У першому таймі суперника переграли повністю, та не зуміли реалізувати свої моменти. У другому таймі підсіли, ми ще фізично не готові, в останні хвилин 12 матчу віддали ініціативу супернику. При 2:2 вони могли виривати перемогу, втім не реалізували вихід віч-на-віч з нашим воротарем, – розповідає головний тренер «металургів» Олег Лаута. 

Начальник команди «Маяка» Євген Шаповал назвав матч з «Металургом» найкращим для валківчан у цьому сезоні.

– Гра вийшла просто супер. Вважаємо, що ось цей матч повинен стати переломною грою для валківського «Маяка». Хлопці повірили в себе, повірили в командний дух, який і продемонстрували в матчі проти «Металурга». Самовіддача та принцип «Один за всіх, і всі за одного» були продемонстровані, завдяки чому хлопці і зуміли зіграти внічию на полі такого непростого суперника, – каже Євген Шаповал.

Читайте також: Тур нереалізованих пенальті: як пройшли матчі чемпіонату Харківщини з футболу   

Дебютна звитяга «Золочева»

Осічкою «Металурга» скористався сахновщинський «Колос», який після третього туру зрівнявся з куп’янчанами за набраними заліковими балами. Сахновщинська команда вдома приймала слобожанський «Гудвін», вигравши у нього 2:0.

Минулої суботи ізюмський «Крем’янець» на виїзді зустрічався з балаклійським «Цементником», якого мінімально обіграв 2:1.

Першу перемогу в цьому сезоні здобув ФК «Золочів». Підопічні Олександра Скачка вдома приймали ФК «Кирилівка», який здолали 3:1.

Після трьох турів у Першій лізі двовладдя – по сім очок мають «Металург» і «Колос», які і ділять першу сходинку турнірної таблиці. На бал менше набрали «Крем’янець» і «Цементник». На сьомому місці з одним балом іде «Маяк», і на останній, восьмій, сходинці перебуває «Кирилівка», яка поки що очок не набирала.   

Автор: Олександр Гаркавець

Теги: