Тур нереалізованих пенальті: як пройшли матчі чемпіонату Харківщини з футболу

18.05.2021 08:50 Спорт
Фото: Іван Родітєлєв Фото: Іван Родітєлєв
Другий тур чемпіонату Харківської області з футболу у Вищій лізі запам’ятався бойовою нічиєю в матчі головних претендентів на золото і «перестрілкою» в Змієві. Також цікаво, що минулими вихідними у Вищій лізі пробивалися чотири пенальті, жоден з яких не було реалізовано.

15 травня пройшли матчі другого туру у Вищій і Першій лігах чемпіонату Харківщини з футболу серед аматорських команд. Центральна зустріч другого туру Вищої ліги пройшла в Харкові за участю головних претендентів на чемпіонство – харківський «Універ-Динамо» на своєму полі приймав первомайський «Квадро». Ці команди кілька тижнів тому зустрічалися у фіналі зимової першості, де перемогу в серії пенальті здобули первомайці.

На 51-й хвилині гравцям «Універ-Динамо» вдалося відкрити рахунок у грі. «Квадро» не хотів програвати і відпускати конкурента в трьохочковий відрив. І в кінцівці матчу первомайцям удалося зрівняти рахунок, відзначився Микита Іщенко.

Фото: fc-kvadro.com

Асистент головного тренера «Квадро» Артем Черняєв каже, що вийшла хороша гра, результат закономірний.

– Хороша бойова нічия, такі ігри додають інтригу в чемпіонат. Обидві команди хотіли перемогти, але зіграли внічию, – ділиться Артем Черняєв. – Перший тайм ми провели дуже гідно. У другому таймі пропустили зі стандарту. Протягом хвилин 17 «динамівці» домінували, притиснули нас до своїх воріт. У них були шанси забити, втім непогано зіграв наш воротар, у двох моментах нас виручив. Після чого ми провели рокіровки в лініях, і це дало результат, у кінцівці матчу ми забили. Грою, звичайно, задоволений, оскільки дуже важко грати проти «Універ-Динамо» на їх стадіоні.

Не реалізували купу моментів

Нічиєю «динамівців» і первомайців зумів скористатися солоницівський «Енергетик». Підопічні Євгена Назарова розгромили «Лозову-Панютине» 3:0 і вийшли на «чисте» перше місце турнірної таблиці.

Фото: Іван Родітєлєв

– У перші хвилини ініціативою володів суперник, але до моментів справа не доходила. Потім на 12-й хвилині нам зі стандарту вдалося забити, гарний гол головою забив Ігор Дудка. У першому таймі гравець суперника отримав дві жовті картки і був видалений. Півтора тайму вони грали вдесятьох. Тут уже повністю ініціативою володіли ми. Забили два м’ячі, могли ще забити. В кінцівці першого тайму не реалізували пенальті, їх воротар відбив удар Конджі. Треба віддати належне суперникам, удесятьох вони намагалися атакувати, хотіли забити. Були в них моменти в кінцівці матчу, та десь воротар нас виручив, десь захисник з лінії воріт вибив, – розповідає головний тренер «Енергетика» Євген Назаров.

Читайте також: У Солоницівській громаді пройшов лижний фестиваль

Веселим вийшов матч у Змієві, де однойменна команда приймала харківську «Кобру». Команди порадували глядачів дев’ятьма забитими голами, а мінімальну перемогу здобули господарі – 5:4. Хоча, зі слів головного тренера ФК «Зміїв» Сергія Пасічника, голів у цьому матчі мало бути набагато більше, і це стосується саме його команди.

– Караул, хотів закінчувати з футболом. 13-та хвилина – 2:0 виграємо, суперник центр поля не переходить, гра в одні ворота. 10 виходів один на один – в порожні ворота не забиваємо, просто жах. Потім пропускаємо, доволі швидко знову робимо гандикап у два м’ячі. Знову велику кількість моментів не можемо реалізувати. А вони вдруге за матч перейшли на нашу половину поля і після рикошету від нашого гравця забили, – зазначає Сергій Пасічник.

«Зміїв» на 84-й хвилині програвав 3:4, і в його ворота пробивалося пенальті, втім суперник удар не реалізував і в підсумку програв 5:4.

– У цій зустрічі тричі пробивалося пенальті, жодне з яких реалізувати не змогли. Ми били два одинадцятиметрові. Спочатку Антон Чаплик не забив, але їх воротар вийшов на два метри з воріт, і арбітр сказав перебивати пенальті. Але і з другої спроби Чаплик не забив. У наші ворота теж пробивали пенальті, та і його не зуміли реалізувати. В усіх трьох випадках рятували воротарі, – розповідає головний тренер зміївчан.

Сергій Пасічник зізнається, що просто не хоче згадувати цю гру.

– Ми тільки в першому таймі могли голів 20 забивати, а в них три удари і чотири голи. Так грати з таким суперником просто не можна. У них приїхало всього 13 гравців і без тренера. Думаю, що вони не дограють чемпіонат, – додає Сергій Пасічник.

У ще одному матчі у Вищій лізі харківський «ДинамікХНУРЕ» обіграв «Богодухів» 2:0.

Таким чином після двох турів одноосібно очолює турнірну таблицю у Вищій лізі солоницівський «Енергетик», маючи шість очок. На два менше у «Квадро» і «Універ-Динамо». По три очки набрали «Зміїв», «Лозова-Панютине» та «Динамік-ХНУРЕ». «Богодухів» і «Кобра» поки що залікових балів не набирали.

Читайте також: Чемпіони стартували з розгромних перемог: розпочалася першість Харківщини з футболу – 2021

Драма в Ізюмі

Центральний матч другого туру у Першій лізі пройшов в Ізюмі, де тамтешній «Крем’янець» приймав діючого чемпіона Першої ліги куп’янський «Металург». У середині другого тайму гості вели в рахунку 2:0, та ізюмчани проявили характер і в кінці матчу відновили паритет у матчі – 2:2. Однак втримати нічию «Крем’янець» не зміг, пропустивши третій м’яч уже в доданий арбітром час.

– Вийшов драматичний матч, – говорить головний тренер ізюмчан Сергій Шурчилов. – Перший тайм вони були свіжіші і швидші за нас. Спіймали нас у першому таймі на контратаці і забили. У другому таймі теж зловили нас на контратаці. Пройшли по флангу, пішла передача в центр штрафного майданчика на Олександра Холодкова, який реалізував свій шанс. Потім почали атакувати, полізли вперед, забили один, забили другий. Зрівняли, начебто все нормально, але пропустили вже в компенсований арбітром час. Напевно, не вистачило концентрації, щоб заробити одне очко. Загалом була гарна гра, бойова, в якій закономірним результатом була б нічия.

У трьох інших матчах другого туру Першої ліги перемоги теж залишилися за приїжджими командами. Тож слобожанський «Гудвін» на виїзді здолав «Золочів» 2:1. «Кирилівка» на своєму полі приймала срібного призера минулого розіграшу Першої ліги балаклійський «Цементник». Після першого тайму дебютант змагань вів у рахунку 1:0, утім програв 2:4. І сахновщинський «Колос» на виїзді обіграв валківський «Маяк» 3:1.

Після двох турів на вершині турнірної таблиці Першої ліги двовладдя – максимум шість очок набрали «Металург» і «Цементник». Третім з чотирма заліковими балами йде сахновщинський «Колос». По три очки набрали «Крем’янець» і «Гудвін». Одне очко в активі «Золочева». І замикають турнірну таблицю «Маяк» і «Кирилівка», які поки що очок не набирали.

Автор: Олександр Гаркавець