Чемпіонат Харківщини з футболу: безгольовий мир у матчі лідерів

23.06.2021 15:03 Спорт
Фото: Іван Родітєлєв Фото: Іван Родітєлєв
Центральний матч сьомого туру Вищої ліги чемпіонату Харківської області з футболу пройшов у Дергачах, де солоницівський «Енергетик» приймав первомайський «Квадро». Команди, які в цьому сезоні б’ються за найвищі місця, не зуміли виявити сильнішого – 0:0.

Жорстка гра

Минулої суботи пройшли матчі останнього, сьомого, туру першого кола чемпіонату Харківської області з футболу серед аматорів. Найбільша увага у Вищій лізі була прикута до матчу головних претендентів на призові місця.

У Дергачах на стадіоні «Авангард» лідер змагань – солоницівський «Енергетик» – приймав чинного чемпіона зимової першості Харківщини – первомайський «Квадро». Матч пройшов у запеклій боротьбі, про що свідчать 10 жовтих і одна червона картка, які в цьому поєдинку продемонстрував головний арбітр матчу Олександр Потапенко. Команди розійшлися без забитих м’ячів – 0:0.

– Обидві команди грали обережно, розуміючи , що будь-яка контратака може завершитися взяттям воріт, – розповів «Слобідському краю» асистент головного тренера «Квадро» Артем Черняєв. – Багато боротьби, багато «жовтих», жорстка гра. У плані видовищності нудна гра, оскільки в обох колективів було головним завданням не програти, плюс спека. Думаю, що нічия – закономірний результат.

Читайте також: Коли «Металіст 1925» гратиме у Харкові з «Динамо» та «Шахтарем» – календар УПЛ 21/22

Повертаються на «Енергетик»

Головний тренер солоницівців Євген Назаров погодився з Артемом Черняєвим, назвавши гру напруженою

– Було багато боротьби, водночас було і багато браку з обох сторін. Може, це через те, що грали на натуральному полі. Воно було начебто непоганої якості, але водночас трохи жорстке, потрібен був певний час, аби гравці обох команд звикли до нього. У нас були моменти, у суперника були моменти, але жодному з колективів реалізувати їх не вдалося, – поділився Євген Назаров.

Він також сказав, що задоволений результатами команди у першому колі, проте йому хотілося б більш якісної і стабільної гри.

– Хотілося, щоб грали спокійно, першим номером, контролювали м'яч – це те, що подобається глядачам, – каже Євген Назаров. – А ми стикаємося з кадровими проблемами, люди випадають з різних причин, ми ж не професійна команда. Зокрема, у нас два флангові атакуючі марокканські гравці, які вміють обіграти один в один, вони креативні. На футболістів такого плану і ходять глядачі. Втім один з них ось тільки почав виходити по п'ять хвилин грати після травми, а інший наразі має пошкодження. Через ці кадрові моменти доводиться грати від простого, за рахунок бійцівських якостей, але це теж майстерність.

У першому колі солоницівці, можна сказати, проводили всі свої матчі на виїзді, оскільки їх домашню арену «Енергетик» відновлювали після минулого сезону.

– Намагаємося «реанімувати» поле в Солоницівці після минулого сезону, коли воно не поливалося і фактично вся трава згоріла. Наступну гру проти «Змієва» проводитимемо вже вдома, в Солоницівці, – розповів головний тренер солоницівців.

Читайте також: Харківському футбольному клубу «Метал» дозволили повернути назву «Металіст»

Друга звитяга «Богодухова»

Нічиєю між «Енергетиком» і «Квадро» сповна скористався чинний переможець турніру – харківський «Універ-Динамо», який перед сьомим туром відставав від солоницівців на два очки.

Харків’яни в рідних стінах зустрічалися з абсолютним аутсайдером першості – харківською «Коброю». Цей матч на відміну від інших пройшов у понеділок, 21 червня. «Динамівці» розгромили суперника 10:1, забивши в кожному з таймів по п’ять м’ячів.

Фото: ФК «Універ-Динамо»

Ще один розгром у Вищій лізі був зафіксований у Лозовій, де тамтешня «Лозова-Панютине» приймала харківський «Динамік-ХНУРЕ». Лозівчани впевнено розібралися з опонентом, обігравши його 4:0.

Минулими вихідними ФК «Богодухів» здобув другу перемогу в сезоні. «Городяни» в рідних стінах приймали ФК «Зміїв». На початку поєдинку господарі отримали право на пенальті за гру суперника у власному карному майданчику. До позначки підійшов Вадим Журавель – воротар зміївчан вгадав кут, у який пробив опонент, але відбити цей м’яч йому не вдалося, 1:0.

Відновити паритет у матчі гостям вдалося на старті другого тайму. Антон Чаплик ефектно розібрався з кількома суперниками і з меж карного майданчика влучно пробив у дальній кут – 1:1. Богодухівцям доволі швидко вдалося повернути собі лідерство в матчі. Пішла передача у штрафний майданчик зміївчан, на яку відгукнувся Єгор Острік, перекинувши воротаря ударом головою – 2:1. А в кінцівці матчу вдало на добиванні зіграв гравець господарів Роман Худяков, який і встановив кінцевий результат зустрічі – 3:1.

Фото: Асоціація футболу Богодухівської громади

– Добре, що почали створювати моменти і забивати. На початку матчу за рахунку 0:0 пропустили небезпечну контратаку. Був вихід один на один, але наш воротар виручив. Якщо б «Зміїв» забив, невідомо як би закінчилася гра. Спасибі хлопцям за самовіддачу, якщо далі так будуть ставитися, то все у нас буде добре, – поділився головний тренер «Богодухова» Сергій Рижих.

Тож після першого туру на вершині Вищої ліги двовладдя – «Універ-Динамо» і «Енергетик» ділять першу сходинку, набравши по 17 залікових балів. На відстані однієї перемоги від них іде «Квадро», маючи в своєму активі 14 очок. На два пункти менше в четвертого «Змієва». Першу п’ятірку замикає «Лозова-Панютине» з дев’ятьма очками.

Завдяки перемозі в останньому турі на шосту сходинку піднявся «Богодухів», у якого шість очок. Стільки ж набраних балів і у «Динаміка-ХНУРЕ», що йде сьомим. На останній сходинці продовжує перебувати «Кобра», у якої набраних очок ще немає.

Читайте також: Спортсменка з Нової Водолаги встановила національний рекорд

Експеримент не вдався

Центральний матч сьомого туру Першої ліги пройшов у Сахновщині, де місцевий «Колос» приймав балаклійський «Цементник». Перший тайм цього протистояння залишився за гостями, які пішли на перерву, ведучи в рахунку 1:0. У другому таймі господарі зуміли переломити хід гри і у підсумку святкували розгромну перемогу 4:1.

– Було два різні тайми. У нас цю гру з різних причин пропускали чотири гравці основного складу. Довелося експериментувати, ставити футболістів не на рідних позиціях. У першому таймі вони були набагато кращими за нас, – каже граючий тренер «Колоса» Роман Какадій. – У перерві у нас була емоційна розмова, оскільки треба було збадьорити команду, якісь сонні вони були. Перебудувалися і по перерві швидко зрівняли, потім зробили 2:1. І все, суперник повністю зупинився, напевно, позначилася спека, було більше 30 градусів. Ми потім повністю контролювали хід поєдинку і довели справу до логічної перемоги 4:1.

Роман Какадій зазначає, що в Сахновщині ніколи не було такої футбольної атмосфери, яка панує в громаді наразі.

– На матчі з «Цементником» було десь 500 глядачів. Приїжджають уболівальники з Кегичівки, Краснограда. Всі дуже задоволені і грою, і результатом. Найближчим часом будемо робити для наших уболівальників клубні шарфи, які роздаватимемо безкоштовно, – говорить Роман Какадій.

Перервалася безпрограшна серія

Лідер першості – куп’янський «Металург» не мав жодних проблем у виїзному матчі проти слобожанського «Гудвіна». Долю матчу «металурги» вирішили вже у першому таймі, вигравши його 4:0. По перерві гості відзначилися ще раз, святкувавши перемогу 5:0. Головним героєм поєдинку став форвард куп’янчан Олександр Холодков, який оформив хет-трик.       

Ізюмський «Крем’янець» у сьомому турі в гостях грав проти «Кирилівки», яку розгромив 6:1.

У ще одному матчі «Золочів» приймав валківський «Маяк». На старті поєдинку команди обмінялися забитими пенальті. Спочатку на 6-й хвилині матчу гравець гостей Максим Чекіс реалізував одинадцятиметровий штрафний удар, а за сім хвилин господарі зрівняли рахунок завдяки реалізованому пенальті у виконанні Артема Філоненка. У другому таймі господарям удалося забити ще один м’яч, відзначився Микита Фоменко, завдяки чому вони здобули вольову перемогу 2:1. Ця звитяга золочівців перериває безпрограшну серію «Маяка», яка тривала протягом чотирьох матчів.

Після першого кола куп’янський «Металург» одноосібно лідирує в Першій лізі, набравши 17 очок. На один заліковий бал менше має сахновщинський «Колос». На третьому місці з 15 очками розташувався «Крем’янець». У четвертого «Цементника» – 11 пунктів. На п’яту сходинку піднявся «Золочів», у якого сім очок. На бал менше має «Маяк», який іде шостим. У сьомого «Гудвіна» – чотири очки. І в останньої, восьмої, «Кирилівки» – два залікові бали.  

Автор: Савелій Мякушко

Теги: