Чемпіонат Харківщини з футболу: два різні тайми у Первомайському

26.08.2021 15:55 Спорт
У суботу, 21 серпня, завершилося друге коло чемпіонату Харківщини з футболу. Особлива увага у Вищій лізі була прикута до матчу в Первомайському, де зустрічалися претенденти на медалі – тамтешній «Квадро» приймав солоницівський «Енергетик». Перший тайм залишився за господарями, а другий – за гостями, які у підсумку і виграли цей поєдинок.

Минулими вихідними відбувся 14-й тур чемпіонату Харківської області з футболу серед аматорських команд. Центральним матчем у Вищій лізі було протистояння між «Квадро» і «Енергетиком». Матч у першому турі між цими командами завершився «сухою» нічиєю 0:0. Перед звітним поєдинком сусідів по турнірній таблиці розділяло всього три пункти. У другого «Енергетика» було 26 очок, а в третього «Квадро» – 23 залікові бали. У разі перемоги первомайці могли наздогнати конкурента.

Гості відкрили рахунок на 13-й хвилині поєдинку, втім у середині першого тайму первомайці вели вже 2:1. За мінімальної переваги господарів команди пішли на перерву.

У другому таймі солоницівський «Енергетик» заграв набагато краще і на 67-й хвилині вже вів 4:2. Відігратися господарі не зуміли, і в підсумку важливу перемогу святкували «енергетики» 4:2.

Асистент головного тренера «Квадро» Артем Черняєв у розмові зі «Слобідським краєм» назвав другу половину гри найгіршим таймом їх команди в цьому сезоні.

– У першому таймі пропустили курйозний гол після помилки воротаря. Потім забили два м’ячі. У першому таймі повністю їх переграли. Могли забивати більше і вирішити долю матчу ще до перерви, втім не реалізували свої моменти. Суперник у першому таймі, крім гола, нічим особливим біля наших воріт і не запам’ятався, – каже Артем Черняєв. – Однак другий тайм вийшов для нас повністю протилежним. Суперник додав у русі, а наші хлопці були не готові до такого натиску опонента. Другий тайм провалили за всіма статтями. Досі не можемо до кінця зрозуміти, що з ними сталося.\

Читайте також: Харківська фехтувальниця виборола першу для України медаль на Паралімпіаді-2020

Цікавий другий тайм

Лідер Вищої ліги харківський «Універ-Динамо» минулими вихідними здобув упевнену перемогу. Динамівці на виїзді зустрічалися з «ОККО 2020». Гості вирішили долю матчу ще в першому таймі, вигравши його 4:0. А по перерві «Універ-Динамо» забив ще гол і встановив кінцевий результат зустрічі – 0:5.

Минулими вихідними «Лозова-Панютине» мала відмінні шанси вийти на «чисте» третє місце, втім підопічні Сергія Лученцова цією можливістю скористатися не зуміли. Лозівчани на виїзді програли харківському клубу «Динамік-ХНУРЕ» 2:0 і продовжують ділити третю сходинку з «Квадро».

Драматичним матч вийшов у Змієві, де однойменна команда приймала «Богодухів». Усі цікаві події в цьому матчі команди підготували на другий тайм. На 59-й хвилині господарі повели 2:0. Доволі швидко гості відквитали один м’яч, а вже в компенсований час богодухівські футболісти забили другий м’яч і в підсумку зіграли внічию 2:2.

Читайте також: «Вовчанськ» вийшов в 1/16 фіналу Кубка України

Вольова перемога лідера

Найцікавішим поєдинком 14-го туру в Першій лізі видався матч між балаклійським «Цементником» і лідером чемпіонату сахновщинським «Колосом». На 35-й хвилині господарі вели 2:0, утім на перерву команди пішли за результативної нічиєї 2:2. У другому таймі гості забили ще один м’яч, який дозволив сахновщинцям святкувати вольову перемогу 3:2.

Найближчий переслідувач «Колоса» «Металург» теж переміг. Куп’янчани вдома приймали слобожанський «Гудвін» і розгромили його 5:1. Головним героєм у складі господарів став нападник Олександр Холодков, який забив чотири голи.

Третю сходинку після 14-го туру зумів зберегти за собою ізюмський «Крем’янець». Ізюмчани вдома зустрічалися з «Кирилівкою», яку мінімально обіграли 3:2.

Найближчий переслідувач ізюмчан ФК «Золочів» теж здобув максимум залікових балів. Золочівці на виїзді обіграли валківський «Маяк» 2:0, забивши по голу в кожному з таймів.

Автор: Савелій Мякушко