Чемпіонат Харківщини з футболу: лозівчани знову підносять сенсацію

10.08.2021 08:50 Спорт
Скріншот з відео ФК «Квадро» Скріншот з відео ФК «Квадро»
Минулої суботи, 7 серпня, пройшли матчі 12-го туру чемпіонату Харківської області з футболу. Другий тур поспіль у Вищій лізі несподіваний результат здобуває «Лозова-Панютине». По ходу матчу команда на виїзді програвала первомайському «Квадро», втім знову зуміла здобути позитивний для себе результат.

Колосальна самовіддача

Центральний матч 12-го туру у Вищій лізі пройшов у Первомайському. Там місцевий «Квадро» приймав «Лозову-Панютине», яка в останній грі сенсаційно відібрала очки в чинного чемпіона змагань – харківського «Універ-Динамо» ХНУВС, поступаючись по ходу гри 0:2. І зараз підопічні Сергія Лученцова змогли піднести несподіванку, знову це зробивши у вольовому стилі.

Перший тайм протистояння у Первомайському закінчився без забитих м’ячів. Після перерви рахунок у зустрічі вдалося відкрити господарям. Лозівчани доволі швидко відновили паритет у матчі, а в кінцівці поєдинку зуміли вирвати перемогу 1:2.

– Гра рівною була, у нас трохи більше моментів було, – розповів «Слобідському краю» головний тренер «Лозової-Панютине» Сергій Лученцов. – Перший тайм пройшов без голів. У другому таймі вони забили. Потім нам вдалося зрівняти – пішла передача з глибини поля, наш нападник Антон Бакулін втік від суперників і забив у дальній кут. Гра була туди-сюди, хороша, жива, ніхто не відсиджувався в обороні. І на 86-й з ауту віддали м’яч на Кирила Гребенюка, він увійшов у штрафний майданчик, обіграв десь чотирьох суперників і влучно пробив. Хороший гол вийшов, індивідуальний. Кирило емоційно відсвяткував цей гол, знявши футболку, за що отримав жовту картку. Нехай отримує такі жовті, аби забивав.

Читайте також: Харківська легкоатлетка стала п’ятою на Олімпіаді – 2020

Забили по п’ять м’ячів

Асистент головного тренера «Квадро» Артем Черняєв каже, що команда не виконала установку тренера. Причиною негативного результату він називає переоцінку власних сил своїми підопічними.

– Весь тиждень розбирали «Лозову-Панютине». Підбирали макет гри для того, щоб обіграти їх. Переглянули їх минулий матч проти «Універ-Динамо», розклали футболістам усе по поличках, – зазначив Артем Черняєв. – Перший тайм вийшли, не використали свої моменти. Пропустили дві контратаки, втім вдало у нас зіграв воротар. У другому таймі внесли корективи, відкрили рахунок. Через чотири хвилини суперник зрівняв, а в кінцівці й забив переможний. Обидва голи прийшли просто з нічого.

Лідер першості «Універ-Динамо» не мав жодних проблем у домашньому матчі проти «Богодухова», якого харків’яни розгромили 5:0. По дублю оформили Артем Жила і Віктор Дем’яненко.

Фото: ФК «Універ-Динамо»

Найближчий переслідувач харків’ян, солоницівський «Енергетик», також здобув три очки. Підопічні Євгена Назарова на виїзді зустрічалися з харківським «ОККО 2020», для якого ця гра стала дебютною в обласній першості. Команди влаштували гольову «перестрілку», з якої переможцями вийшли «енергетики» – 3:5.

Фото зі сторінки Івана Родітєлєва у Facebook

Цікава кінцівка видалася в матчі між харківським «Динаміком-ХНУРЕ» та «Змієвом». По ходу матчу гості вигравали 0:2, але на 89-й хвилині господарі відновили паритет у матчі. Та зміївчани бажали в цій грі тільки перемоги, яку вони здобули вже в компенсований арбітром час завдяки точному удару Владислава Давискиби – 2:3.

Читайте також: Харківські синхроністки завоювали історичну медаль на Олімпіаді-2020

«Гралися більше, ніж грали»

12-й тур у Першій лізі запам’ятався великою результативністю. У кожному з чотирьох поєдинків було забито не менше шести м’ячів. Гольову «перестрілку», яка завершилася миром, однак дуже сумнівним, зафіксували в селі Кирилівка, де однойменна команда приймала слобожанський «Гудвін».

Господарі йдуть на останньому місці і ще в цьому сезоні не знають смаку перемог. І тут до них у гості приїхав сусід по турнірній таблиці ‒ «Гудвін». А це хороший шанс нарешті набрати перші три очки в чемпіонаті. І господарі повинні були вигравати цей матч, та цього не відбулося з кількох причин.

Перша з них – це слабка реалізація. Як розповів головний тренер «Кирилівки» Роман Супрун, його підопічні повинні були вирішувати матч на свою користь ще до перерви.

– На перерву ми пішли, виграючи 1:0. Ми весь перший тайм «висіли» на їхніх воротах. У них було один-два добрі моменти, а ми могли забити разів 5‒7 і «закривати» гру. Але в нас реалізація на рівні дитячого садка. Гралися більше, ніж грали, – розповів Роман Супрун.

Питання до арбітра

Після перерви «Гудвін» зрівняв рахунок з пенальті. Потім господарі забили двічі, хет-трик оформив Олександр Крюков. За чверть години до кінця гри «Кирилівка» вела 3:1, але втримати перемогу не вдалося. Спочатку «Гудвін» знову з пенальті відіграв один м’яч, а вже в компенсований арбітром час слобожанці забили третій гол і врятували гру – 3:3.

Щодо кожного з цих голів суперника головний тренер «Кирилівки» має запитання до арбітра.

 – Виходимо на другий тайм, нам одразу ставлять пенальті, якого фактично немає. Друга «точка» – просто немає слів. У нас захисники крупніші за нападників суперника. Їх атакуючий гравець просто врізається в нашого захисника і падає. Їх гравець підхоплює м’яч, гра триває, йде подача, ніякої гостроти немає, і потім чується свисток, арбітр призначає пенальті. Як це розуміти взагалі? Ну, а третій гол – це просто пік усього. Додатковий час. Їх гравець веде м’яч, віддає своєму, м’яч потрапляє в суддю, гра повинна згідно з правилами відразу бути зупинена. Але гра тривала, йде подача в наш карний майданчик, їх гравцю м’яч потрапляє в руку, опиняється у суперника, і він забиває – гол зарахований. За 20 років футбольної кар’єри я такого ще не бачив, – невдоволено каже Роман Супрун.

Читайте також: На Харківщині цього року планують побудувати 200 спортивних майданчиків

І тут питання до суддівства

Низку сумнівних рішень, на думку головного тренера ізюмського «Крем’янця» Сергія Шурчилова, було прийнято в домашньому матчі його команди з лідером першості – сахновщинським «Колосом». Господарі півтора тайму грали в меншості, чим скористалися гості, вигравши 2:4.

– 17-та хвилина, наш нападник Олексій Солоп вибігає з-за захисника і отримує чистий вихід віч-на-віч з воротарем суперника, але лайнсмен запалює прапорець, сигналізуючи офсайд. 23-тя хвилина, отримуємо пряму червону. Не сказав, що це порушення тягне на пряму. Червона, м’яко кажучи, неоднозначна. Суперник з-за спини вибігав, наш гравець вибивав м’яч, не бачив і потрапив йому в обличчя. Потім другий гол у наші ворота забивають з двометрового офсайда, суддя мовчить. Судді зламали всю гру, – розповів Сергій Шурчилов.

Без огляду на поразку, головний тренер ізюмчан вважає, що його підопічні в цьому матчі відіграли гідно.

– Від початку матчу ми контролювали хід гри, грали нормально, поки не видалили нашого гравця, – розповів Сергій Шурчилов. – Звичайно, важкувато грати півтора тайму вдесятьох, але хлопці зібралися і ганяли їх, забили два голи наприкінці гри.

Візаві Сергія Шурчилова – головний тренер «Колоса» Роман Какадій – тільки частково згодний з невдоволенням колеги.

– Щодо червоної, вважаю, що вона була. У центрі поля наш гравець прокидає м’яч, і йому ногою б’ють в обличчя, пішла кров. Чи забили ми другий гол з офсайда, не знаю. Так, спірний гол, але глядачі на трибуні сказали, що гол був, – пояснив Роман Какадій. – Щодо їх виходу віч-на-віч у першому таймі, так, думаю, офсайда там не було. Це було при рахунку 0:0. Скористайся вони цим шансом, і все могло піти по-іншому.

У наступному, 13-му, турі «Колос» вдома прийматиме свого найближчого переслідувача – куп’янський «Металург».

– Дуже ретельно готуватимемося до цієї гри, настрій божевільний, адже гра за шість очок, – поділився планами Роман Какадій. – На жаль, на цю гру ми залишимося без центру поля. В Ізюмі в кінці матчу показали червону картку нашому опорному півзахиснику, плюс я, який граю в центрі поля, отримав серйозну травму і, швидше за все, пропущу цей матч.

«Металург» продовжує погоню за «Колосом». Минулими вихідними куп’янчани в рідних стінах здобули впевнену перемогу над «Золочевом» 5:2. Героєм цього поєдинку став нападник господарів Олександр Холодков, який оформив хет-трик.

У ще одному результативному матчі цього туру в Першій лізі валківський «Маяк» у рідних стінах обіграв балаклійський «Цементник» 4:3. Переможний гол господарі забили вже в додатковий час, відзначився Олександр Комісаров.

Автор: Савелій Мякушко

Теги: