Чемпіонат Харківщини з футболу: розгроми від «динамівців» і «металургів»

23.03.2021 09:05 Спорт
Фото: ФК «Універ-Динамо» Фото: ФК «Універ-Динамо»
21 березня пройшли матчі третього туру зимового чемпіонату Харківщини з футболу, в яких дві команди харківського «Універ-Динамо» і куп’янський «Металург» розгромили своїх суперників.

Лідер групи А харківський «Універ-Динамо», в якого в активі було максимум очок, здобув третю перемогу поспіль. «Динамівці» зустрічалися з фіналістом зимового чемпіонату Харківщини – 2019 первомайським «Квадро» і не залишили жодного шансу супернику, розгромивши його 5:0. До речі, це перша поразка первомайців у цьому турнірі.

– Грою проти «Квадро» я задоволений. Повністю переграли суперника, була і ігрова, і територіальна перевага, – розповів «Слобідському краю» головний тренер «Універ-Динамо» Сергій Сизихін. – А от щодо якості гри, не зовсім задоволений діями своїх гравців. У простих ситуаціях допускали багато помилок і втрачали м’яч, хотілося, щоб цього було менше і на полі була стабільність.

Важко входили в гру

Першу перемогу в зимовій першості здобула «Лозова-Панютине». Підопічні Сергія Лученцова зустрічалися з одним з аутсайдерів змагань балаклійським «Цементником», якого переграли 3:2.

– Першу половину стартового тайму провели дуже погано, важко входили в гру. За цей час пропустили гол на контратаці. Дуже багато помилялися, не могли зв’язати дві-три передачі. Утім це не дивно, адже у нас багато молодих хлопців 18–19 років, які вперше грають на такому рівні. Потім заспокоїлися і взяли гру під свій контроль. Уже в середині другого тайму вели 3:1 і спокійно довели справу до перемоги 3:2, – зауважив Сергій Лученцов.

Інша команда, яка теж, як і «Цементник», ще залікових балів не набирала, харківський «Анкар» мінімально поступився ізюмському «Крем’янцеві» – 0:1.

Після третього туру «Універ-Динамо» впевнено лідирує в групі А, набравши дев’ять очок. На два менше, сім, має «Крем’янець». П’ять очок і третє місце у «Лозової-Панютине». На один бал менше, чотири, набрав «Квадро». І останні дві сходинки посідають «Анкар» з «Цементником», які очок поки що не набирали.

Грали без трьох лідерів

Найочікуванішим матчем третього туру був поєдинок між лідерами групи В – харківським «Авангардом» і солоницівським «Енергетиком». Обидві команди свої два перші матчі виграли і ділили між собою першу сходинку. Втім цей матч не відбувся через участь «Авангарду» в іншому турнірі. Як розповів головний тренер харків’ян Роман Мельник, цей матч орієнтовно відбудеться в середині наступного тижня, 31 березня.

Переносом матчу між харків’янами і солоницівцями скористалися куп’янський «Металург» і харківський «Універ-Динамо-2», які скоротили відставання від лідерів.

«Металург» зустрічався з останньою командою першості «Золочевим» і не залишив йому жодного шансу – 6:1.

– Задоволений і результатом, і грою. Дивилися матчі «Золочева», думали буде непросто. Серйозно налаштовували команду, яка підійшла до гри з усією відповідальністю, і результат на табло – 6:1. Якщо в перших двох матчах турніру ми переглядали футболістів, наразі в старті вийшов максимально наближений до основи склад, який гратиме влітку. Наразі налаштовуємося на солоницівський «Енергетик», щоб узяти очки і продовжити боротися за вихід у півфінал, – зазначив головний тренер «Металурга» Олег Лаута.

Тренер «Золочева» Олександр Скачко пояснив, чому його команда так безвольно програла.

– У нас були відсутні три лідери команди, два центральні захисники і опорний півзахисник. Владислав Сидоренко поїхав грати за охтирський «Нафтовик», Віталій Забурдайло не з’явився з невідомої причини, а у Андрія Слотюка, який у нас підтримує форму, за часом збіглося тренування з друголіговим «Металом». Через це вийшло троє гравців 2005 року народження. Це основна причина такої розгромної поразки. Плюс у нас було два видалення, зокрема і воротаря. Запасного голкіпера не було, тому в рамку став польовий гравець, – розповів тренер ФК «Золочів».

Переживали за поразку

«Універ-Динамо-2» грав проти валківського «Маяка» і здобув «суху» перемогу 4:0.

– Якістю гри другої команди більш задоволений, ніж першої. Хлопці переживали і нервували після поразки «Авангарду». Ми спробували їх заспокоїти, щоб зіграли у свою гру. І вони нас почули, провели хороший матч. Хлопці намагалися перенести тренувальний процес на футбольне поле, а це для мене дуже важливо. Ми повністю переграли суперника, який, якщо не помиляюся, загроз біля наших воріт майже не створив, – поділився Сергій Сизихін.

На вершині групи В двовладдя – «Авангард» і «Енергетик» мають по шість очок і очну зустріч у запасі. У всіх інших команд зіграно на матч більше. Третім з п’ятьма очками йде «Металург», «Універ-Динамо-2» набрав чотири залікові бали і розташовується на четвертій сходинці. На п’ятому місці «Маяк» з одним очком, і останній, шостий, «Золочів», який програв усі три зустрічі.