Першість Харківщини з футболу: бойова нічия чемпіона і лідера

14.06.2021 16:27 Спорт
Фото: Іван Родітєлєв Фото: Іван Родітєлєв
Центральний матч шостого туру Вищої ліги чемпіонату Харківської області з футболу відбувся в селищі Високий, де чинний чемпіон першості «Універ-Динамо» приймав лідера змагань солоницівський «Енергетик». Команди показали цікавий поєдинок, розписавши результативну нічию 2:2.

Минулої суботи, 12 червня, пройшов передостанній, шостий, тур чемпіонату Харківської області з футболу серед аматорських команд. Лідер першості, який мав у своєму активі п’ять перемог з п’яти, солоницівський «Енергетик» на виїзді грав проти чинного переможця змагань харківського «Універ-Динамо».

Харків’яни перед очною дуеллю були другими і відставали від команди Євгена Назарова на два очки. Цей матч за проханням «динамців» був зіграний не на їх домашньому стадіоні «Динамо-Арена», а на полі навчально-тренувальної бази «Металіст» у селищі Високий.

Перший тайм залишився за господарями, які пішли на перерву, ведучи в рахунку 1:0. Єдиний гол у стартовій половині гри на 30-й хвилині забив Даніїл Соломаха.

На початку другого тайму Давронбек Азізов зрівняв рахунок, а в середині другого тайму він оформив дубль і вивів свою команду вперед.

Однак не довго «енергетики» мали статус лідера в цьому матчі. Через три хвилини Сергій Лавренов відновив паритет у матчі. У час, що залишився, визначити найсильнішого командам не вдалося.

2:2 – «енергетики» продовжують іти без поразок у цьому чемпіонаті й очолювати турнірну таблицю Вищої ліги.

Читайте також: Збірна України програла Голландії на Євро-2020

Вирвали перемогу на жилах

Скоротити відставання від «Енергетика» і «Універ-Динамо» вдалося чинному чемпіону зимового чемпіонату Харківщини первомайському «Квадро».

Первомайці в рідних стінах приймали ФК «Богодухів». Господарі дуже завзято почали поєдинок – не встигла секундна стрілка зробити один повний оберт, як «Квадро» вийшов уперед, відзначився Іван Гуренко.

Ближче до середини першого тайму гості зрівняли рахунок, відзначився Єгор Острік. А через кілька хвилин становище «Квадро» значно погіршилося – Гуренко отримав дві жовті картки і був видалений з поля. Без огляду на чисельну більшість гостей, наступний гол у матчі вдалося провести футболістам «Квадро», забив Олег Христенко. Цього разу господарі вже втримали перевагу і здобули важку перемогу 2:1.

Фото: Асоціація футболу Богодухівської громади

– На старті матчу забили, вони швидко зрівняли, а потім одна жовта, друга – і ми в меншості. Вони нас так сильно тиснули, склалося враження, що ми граємо на виїзді. Дуже важка гра, але хлопці проявили бійцівські якості і на жилах вирвали перемогу, – розповів «Слобідському краю» асистент головного тренера «Квадро» Артем Черняєв.

Сподобався зміст гри

Головний тренер ФК «Богодухів» Сергій Рижих вважає, що його команда добре провела поєдинок і на поразку не заслуговувала.

– Мінімум нічия повинна бути. Ми добре грали, володіли перевагою, та не реалізували свої моменти, які були за рахунку 1:1. А низка помилок призвела до безглуздого другого м’яча, тому ми знову не набрали очок. Можливо, і видалення зіграло з нами злий жарт. Якщо не брати до уваги реалізацію, то за змістом гри це один із кращих матчів у цьому сезоні, – зауважив Сергій Рижих.

У цьому турі ФК «Зміїв» удома приймав «Лозову-Панютине», яку обіграв 2:0. У другому таймі голи за господарів забивали Антон Чаплик і Дмитро Барсуков. Ця перемога стала третьою поспіль для зміївчан.

У ще одному матчі шостого туру харківський «Динамік-ХНУРЕ» вдома розгромив харківську «Кобру» 8:0.

Після шести турів турнірну таблицю Вищої ліги продовжує очолювати «Енергетик», набравши 16 очок з 18 можливих. На другому місці розташувався «Універ-Динамо» з 14 заліковими балами. На очко менше у «Квадро», який і замикає трійку лідерів.

На четвертій позиції йде «Зміїв» з 10 очками. П’яте-шосте місце ділять «Лозова-Панютине» і «Динамік-ХНУРЕ», в їх активі по шість очок. На сьомому місці перебуває «Богодухів» із трьома заліковими пунктами. І на останньому, восьмому, місці розташувалася «Кобра», яка очок поки в цьому сезоні ще не набирала.

Читайте також: Чемпіонат Харківщини з футболу: неймовірне спасіння «Маяка» в Балаклії

Підсилення перед матчем

Центральний матч Першої ліги проходив у Куп’янську, де зустрічалися єдині дві команди чемпіонату, які ще не програвали в цьому сезоні – тамтешній «Металург» приймав сахновщинський «Колос».

Долю зустрічі вирішив єдиний гол гравця господарів Руслана Москаленка, забитий на 26-й хвилині матчу. Завдяки цій перемозі куп’янчани вийшли на перше місце турнірної таблиці. Таким чином, «Металург» залишився єдиною командою Першої ліги, яка ще не поступалася в цьому сезоні.

Фото: Куп'янська міська рада

– Гра була дуже важка. У них відбулася ротація, з’явилися гравці хорошого рівня, які пограли у Вищій лізі. Півтора тайму ми домінували, але в одному темпі весь матч важко грати, оскільки не було ані зборів, ані підготовки. Під кінець поєдинку ми підсіли і відбивалися. У першому таймі повинні були забивати три голи, але реалізація підвела. Загалом був видовищний футбол, багато боротьби і єдиноборств, гра була за шість очок. Хлопці хотіли реабілітуватися перед рідними вболівальниками за дві останні домашні нічиї. І команда зуміла проявити бійцівські якості й виграти матч, – поділився головний тренер «Металурга» Олег Лаута.

За словами керманича куп’янчан, перед грою з «Колосом» його команда підсилилася атакуючим гравцем.

– Перед цим поєдинком ми встигли дозаявити центрального атакуючого півзахисника Романа Яковенка, який грав за «Вовчанськ» і «Богодухів». Безумовно, він додасть креативу нашій команді. Цьогоріч «Металургу» виповнюється 50 років, і керівництво клубу ставить перед нами завдання посісти тільки перше місце, тому будемо ще посилювати наш склад, – додав Олег Лаута.

Виснажлива дорога

Головний тренер «Колоса» Роман Какадій залишився задоволеним грою команди, окрім реалізації, через яку сахновщинці і залишилися без очок у цій зустрічі.

– Ми добиралися на гру 4,5 години на ГАЗелі, м’яко кажучи, в не дуже комфортних умовах. Дорога виявилася виснажливою для нас, через що провалили старт гри, – розповів Роман Какадій. – Поки ми прокидалися, дали можливість нападнику «Металурга» Олександру Холодкову розбігатися. Він почав чіплятися за м’яч, нагнітав біля наших воріт. Потім ми пропустили з кутового. Після цього вирівняли гру, а в другому таймі повністю володіли м’ячем на їх половині поля. За гру створили чотири хороші можливості, однак реалізувати їх не вдалося, добре грав їх воротар.

Головний тренер сахновщинців додав, що на наступний матч, скоріш за все, команда добиратиметься на власних машинах. За словами Романа Какадія, керівництво команди займеться поліпшенням умов трансферту команди на виїзні матчі.

Продовжили безпрограшну серію

Результативними вийшли поєдинки в Ізюмі і Балаклії. Ізюмський «Крем’янець» удома розгромив слобожанський «Гудвін» – 5:1. А балаклійський «Цементник» у рідних стінах обіграв «Золочів» 4:2.

Свою безпрограшну серію до чотирьох матчів продовжив валківський «Маяк», який удома приймав аутсайдера першості ФК «Кирилівка». Переможця в цьому матчі команди не визначили – 0:0.

Після шостого туру на перше місце вийшов куп’янський «Металург», у якого в активі 14 очок. На один пункт менше в «Колоса». На третьому місці йде «Крем’янець» з 12 очками. Одне очко ізюмчанам поступається четвертий «Цементник». П’яте місце з шістьма очками посідає «Маяк». У «Золочева», який сьомий, чотири очки. І «Кирилівка», яка йде на останньому, восьмому, місці, набрала 2 очки.

Автор: Савелій Мякушко

Теги: