Еліна Світоліна не зуміла вийти у фінал Вімблдону

14.07.2023 10:21 Спорт
Фото: sportsnet.ca Фото: sportsnet.ca

13 липня харківська тенісистка Еліна Світоліна у півфіналі зустрічалася із чеською спортсменкою Маркетою Вондроушовою.

Як передає медіа «Слобідський край», 13 липня Еліна Світоліна у матчі проти Маркети Вондроушової розігрувала путівку у фінал Вімблдону. Нагадаємо, що на шляху до півфіналу харків'янка здолала Венус Вільямс, Елізе Мертенс, Софію Кенін, Вікторію Азарєнко та першу ркетку світу Ігу Свьонтек.

Стартовий сет півфінальної зустрічі залишився за представницею Чехії – 6:3. По ходу другої партії Маркета вела в рахунку 4:0, однак Світоліна знайшла в собі сили і почала скорочувати відставання. Харків'янка зробила рахунок 3:4, однак досягти більшого їй не вдалося, наступні два гейми виграла Вондроушова, яка й святкувала підсумкову перемогу – 6:3; 6:3.

Після цієї поразки українка не змогла стримати емоцій. Залишаючи корт під овації глядачів, Еліна знайшла в собі сили подякувати вболівальникам, але на її обличчі з'явилися сльози.

За підсумками Вімблдону Світоліна стала третьою тенісисткою Відкритої ери (з 1968 року), яка в одному мейджорі змогла пройти чотирьох колишніх чемпіонів «Великого шолома» у жіночому одиночному розряді. На шляху до півфіналу Еліна здолала Вінус Вільямс, Софію Кенін, Вікторію Азаренко та Ігу Свьонтек.

Цим півфіналом Світоліна повторила свій кращий результат на Вімблдоні. У 2019 році вона теж зупинилася за крок від фіналу. На наступному тижні після оновлення світового рейтингу Світоліна посяде 27-ме місце, що зробить її знову першою ракеткою України.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як на молодіжному чемпіонаті Європи збірна України за участю гравців з Харківщини зіграла проти ХорватіїРумунії, Іспанії та Франції.

Більше новин спорту читайте на нашому сайті.

Автор: Савелій Мякушко