Еліна Світоліна здобула надскладну перемогу в 1/8 фіналу Вімблдону

10.07.2023 10:20 Спорт
Фото: AFP Фото: AFP

9 липня харківська тенісистка Еліна Світоліна в четвертому колі Вімблдону протистояла білорусці Вікторії Азарєнка.

Як передає медіа «Слобідський край», харківська тенісистка Еліна Світоліна тиждень тому, 3 липня, стартувала на Вімблдоні – один з чотирьох турнірів серії Великого шолому, який проводиться на траві. Першою суперницею нашої співвітчизниці була легендарна 43-річна американка Венус Вільямс. Її українка обіграла в двох сетах – 6:4; 6:2. Далі Еліні протистояла бельгійка Елізе Мертенс. Матч затягнувся на три партії, а перемога залишилася за Світоліною – 6:1; 1:6; 6:1. У третьому раунді харків’янка грала проти американки Софії Кенін, яку здолала 2:0 (7:6; 6:2). А вчора, 9 липня, за вихід у чвертьфінал Еліна билася з білорускою Вікторією Азарєнка. До цього дівчата п’ять разів зустрічалися між собою і в усіх випадках перемагала суперниця українки, але нарешті Світоліній вдалося перервати цю невдалу серію.  

Перша партія залишилася за білорускою – 6:2. У другому сеті Азарєнка вела в рахунку 2:0, однак Світоліна проявила характер і виграла партію 6:4. Українка вкрай потужно розпочала заключний сет, повівши 3:0, однак наступні три гейми залишилися за суперницею українки. Далі дівчата брали свої подачі і справа дійшла до тай-брейка. На ньому Еліна програвала 4:7, втім українка продовжила боротися і в підсумку святкувала бажану перемогу 11:9.

Після гри Еліна Світоліна зазначила, що підтримка фанів та думки про Україну допомагали їй залишитися у грі. А саму перемогу над Азарєнка вона назвала однією з найбільших моментів кар'єри.

– Це другий найщасливіший момент у моєму житті після народження доньки, – зазначила українка. –  Це був дуже складний матч для мене. Коли я програвала 0-2 у другому сеті, я чула, як ви за мене вболіваєте, що мені майже захотілося розплакатися. Мені дійсно було дуже складно, я поступалася 0-2, не грала у свій найкращий теніс. І я дійсно хотіла перемогти. Але очко за очком я намагалася боротися, знайти шлях до перемоги, і ви дали мені стільки сил. Це насправді неймовірно.

Тепер у чвертьфіналі харків’янка зіграє проти першої ракетки планети, спортсменки із Польщі Іги Cвьонтек, яка постійно підтримує Україну у війні проти російських окупантів. Вона виходить на матчі у кепці зі стрічкою у кольорах прапору України. Поєдинок між Ігою і Еліною пройде завтра, 11 липня. До цього дівчата зустрічалися лише раз, перемога була за представницею Польщі.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як на молодіжному чемпіонаті Європи збірна Україна за участі гравців з Харківщина зіграли проти Хорватії, Румунії, Іспанії та Франції.

Більше новин спорту читайте на нашому сайті.

Автор: Савелій Мякушко