Фехтування на візках: скільки медалей вибороли на чемпіонаті Європи харків’янки (відео)

11.03.2024 14:55 Спорт
Фехтувальниці під час чемпіонату Європи / Фото: ХОВА Фехтувальниці під час чемпіонату Європи / Фото: ХОВА

Спортсменки з Харкова здобули цілу низку медалей на чемпіонаті Європи з фехтування на візках, який пройшов з 5 по 10 березня у Парижі.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на ХОВА.

На чемпіонаті Європи з фехтування на візках 2024 спортсменки з Харкова вибороли 2 золоті, 1 срібну та 2 бронзові медалі. За підсумками змагання на рахунку збірної України було 7 золотих, 3 срібні та 7 бронзових нагород. 

Усього у чемпіонаті взяли участь паралімпійці-фехтувальники з 15 країн Європи. Вагомий внесок у загальний успіх зробили фехтувальниці з Харківщини Євгенія Бреус та Наталія Мандрик.

Харків'янки на чемпіонаті Європи з фехтування на візках 2024

Спортсменки показують зароблені медалі після змагань / Фото: ХОВА

Євгенія стала чемпіонкою Європи в фехтуванні на шпазі в категорії А, перемігши у фіналі суперницю з Великої Британії Джемму Колліс з рахунком 14:13. Також вона здобула золоту медаль у командних жіночих змаганнях з фехтування на шаблі разом з іншими українками Наталією Морквич, Ольгою Єсіною та Надією Дьолог, здолавши у фіналі польську команду.

На рахунку Євгенії Бреус дві бронзові медалі, які вона здобула в особистих змаганнях з фехтування на шаблі в категорії А та в командних змагання з фехтування на шпазі. До складу команди також увійшли Ольга Єсіна, Надія Дьолог, а також харків’янка Наталія Мандрик. Сама ж Наталія стала також срібною призеркою в командній жіночій рапірі. Разом з Наталією Морквич, Ольгою Єсіною та Надією Дьолог вона успішно дійшла до фіналу, де поступилися спортсменкам з Угорщини.

Змагання, Чемпіонат Європи з фехтування на візках 2024

Чемпіонат Європи з фехтування на візках 2024 / Фото: ХОВА

Нагадаємо, нещодавно харків'янка стала новою чемпіонкою Європи з важкої атлетики. Йдеться про Камілу Конотоп, яка здобула три золоті медалі у ваговій категорії до 59 кілограмів.

Нагадаємо також, що Харківська область вийшла в лідери українського спорту. Попри війну спортсмени й тренери продовжують гідно представляти область та Україну на змаганнях різного рівня.

Автор: Анна Хливнюк